RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danmarkstur for pengene


Beboerne i omsorgsboligene er glad for at bydelen spytter i penger til moro. F. v: Daglig leder Elisabeth Iversen, Kenneth Furuberget, SV-politiker Tore Ludt, Vigdis Omang, Jane Olsen og aktivitetsansvarlig Espen Renshusløkken.
Beboerne i omsorgsboligene er glad for at bydelen spytter i penger til moro. F. v: Daglig leder Elisabeth Iversen, Kenneth Furuberget, SV-politiker Tore Ludt, Vigdis Omang, Jane Olsen og aktivitetsansvarlig Espen Renshusløkken.
Grilling, shopping i Sverige og julebord i Danmark. Det vil beboerne i omsorgsboligene bruke penger på.

STOVNER: I år har bydelen 600.000 kroner å dele ut som trivselsmidler.

Pengene går til sykehjem, dagsentre, omsorgsboliger og slike steder. Beboerne skal selv styre over dem og de skal brukes på trivsel, forteller motoren bak midlene, Tore Ludt (SV). Lokalavisen ble med da han tok turen innom omsorgsboligene for personer med psykiske lidelser.

Klare ønsker

Beboerne Jane Olsen, Kenneth Furuberget og Vigdis Omang setter stor pris på pengene de mottar.

Uten pengene kunne vi ikke gjort noe. Jeg er veldig glad for at vi får muligheten til å gjøre noe sammen og at vi får til å dra på turer og finne på forskjellige ting. Det betyr mye, sier Omang. Beboerne har flere forslag til aktiviteter. Grilling, shopping og julebord er noen. Høyeste ønske er Danmarkstur.

Det har vi vært med på før og det vil vi gjerne igjen, sier Furuberget.

Flere aktiviteter

Gode forslag, sier aktivitetsansvarlig Espen Renshusløkken smilende. For å enes om hva pengene skal gå til, samles beboerne til møte. Her luftes forslag og det bestemmes ut fra oppslutningen rundt forslagene.

Vi prøver å drøye pengene utover året, så vi kan gjøre flere aktiviteter. I fjor var det litt penger igjen. Da dro vi på en indisk restaurant, forteller daglig leder, Elisabeth Iversen.

Økt livskvalitet

Pengene er for at de som ikke har så mye å rutte med, skal kunne gjøre noe trivelig. Lite skal til og pengene er med på å øke livskvaliteten, sier Ludt.

Vi hadde blitt noen sofagriser om vi ikke hadde hatt penger til aktiviteter, spøker Omang og Furuberget legger til at det er viktig med pengene. Nå venter de tre på å komme seg til Danmark.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere