*Nettavisen* Nyheter.

Dans døgnet rundt

Dansesøstrene Rebecka (15) og Julie Maria Dahl (10) fra Nordstrand elsker å danse. I år vant de hvert sitt NM-gull i Hip Hop.

Nordstrand: Nordstrands Blad møter de to livlige jentene i treningsstudioet Danseloftet på Bryn forrige onsdag. Da er gullmedaljene vel i havn og jentene stråler.

Det er kjempegøy med stevner, syns de begge to. Rebecka var først ute med dansingen, men Julie Maria fant fort samme interesse som storesøster. Begge trener omtrent hver dag, både felles treninger og privat undervisning med personlig trener. Og jammen danser de ikke utenom dette også. Søstrene ser på hverandre og smiler litt forlegent, men innrømmer at det går i dans døgnet rundt.

Jaaa, vi danser hjemme også. Vi har funnet en radiokanal, hvilken var det igjen? Der er det i hvert fall masse bra dansemusikk, sier Julie Maria.

Det er Voice. Vi hører på musikk nesten hele tida, og danser. Jeg liker best Hip Hop da, fortsetter Rebecka.

Jeg liker alt jeg, legger Julie Maria rask til.

Ikke slitne

Musikksmaken gjenspeiler dansevalgene. Mens Julie Maria deltar i alle dansegrener, har Rebecka funnet sin nisje i Hip Hopen. For et år siden var jeg litt lei, og tok en pause. Men nå syns jeg det er kjempemorsomt igjen, og har valgt å konsentrere meg om Hip Hop, forklarer Rebecka.

Og det har gitt resultater, legger far Johnny Dahl til. Han er meget stolt over jentene sine, og følger med dem på alle treninger og konkurranser. Jentene bedyrer at de ikke blir slitne av all treningen og konkurreringen, men pappa innrømmer gjerne at han er glad de holder sammen.

Det er deilig at de trener på samme sted. Når det er fellestreninger er de på samme parti, mens de er hver for seg med personlig trener. Uansett er det ett sted å følge og hente, ler pappa Dahl.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.