RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dans for kropp og sjel


Instruktør Gerd Fjellum (i rosa foran) leder line dance-gruppen på Manglerud eldresenter. Bak er Åse Zander, Margrethe Vamstad, Tove Hakkim, Ågot Aasen, Astri Ruud og Reidun Solheim.
Instruktør Gerd Fjellum (i rosa foran) leder line dance-gruppen på Manglerud eldresenter. Bak er Åse Zander, Margrethe Vamstad, Tove Hakkim, Ågot Aasen, Astri Ruud og Reidun Solheim.
Line dance er det nyeste tilbudet på Manglerud eldresenter.

MANGLERUD: – Slå dere løs, bruk hofta! er beskjeden fra instruktør Gerd Fjellum.

– Nå må dere være ildfulle señoritas! legger hun til mens seks spreke damer i alderen 70-90 år gjør sitt beste for å følge med på dansetrinnene. Det er den andre kursdagen i line dance på Manglerud eldresenter. Og selv om det er et noe svekket danselag grunnet påsken, er det ingenting å si på innsatsen fra de seks oppmøtte danserne. Dette er nemlig ingen enkel øvelse.

– Og fram, tilbake, utover! Og 1,2,3,4 ... Vi har en tendens til å bli litt stive i hofta her i Norge. Vi skulle helst gått slik som Marilyn Monroe, er oppfordringen fra instruktøren.

Undervist i over 40 år

Dansekurset ledes av den spreke damen Gerd Fjellum som på ingen måte er en nybegynner i trimledelse. Hun har ledet gymnastikkgrupper siden 1965 og gikk blant annet i lære hos Valborg Hagfelt som trimmet pensjonister på TV med programmet "Trim for eldre". Gerd Fjellum har utdannelse fra Landsnemda for Husmorgymnastikk, Gymnastikk- og Turnforbundet samt Norges Bedriftsidrettsforbund.

– Jeg holder meg fortsatt oppdatert på det som skjer innen fagfeltet, forteller hun.

Folkedans

Line dance er en gammel danseform som kom fra USA til Norge på 90-tallet. Dansen karakteriseres ved at man danser uten partner, som oftest i en gruppeformasjon med rekker og rader. Det finnes mange ulike typer line dance, men enkelte basistrinn går igjen fra dans til dans. Danseformen var en vanlig folkedans i mange kulturer da den ikke krevde at menn og kvinner danset i par.

Blant populære danser i sjangeren gjennom tidene kan nevnes Charleston og Macarena.

– Jeg har holt på med gammeldans i mange år, line dance lærte jeg hos Fasting i Grubbegata, forteller Fjellum. På Manglerud eldresenter er det dans i alle former hver uke, og nå håper de at line dancing skal bli like populært.

– Det er godt og sundt å bevege seg til musikk uansett, sier Fjellum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere