Gå til sidens hovedinnhold

Dans og selvforsvar

Det var fjerde året Oslo Capoeira klubb tilbød gratis capoeria-sommerskole for barn og unge i Oslo.

OSLO: Det morsomste er å lære nye triks som jeg kan vise vennene mine på trampolinen når jeg kommer hjem, forteller Tomas Gillerhaugen (12).

Sommerkurset var et samarbeid mellom Oslo Capoeira klubb og Oslo Idrettskrets storbyprosjekt. Kursene ledes av instruktørene Gerard Taylor og Agnes Folkestad fra Ullevål.

Brasils nasjonalsport

Capoeira er blanding av dans, musikk og selvforsvar. Med røtter fra de svartes kamp mot slaveriet i Brasil, utføres bevegelsene til rytmer av afrikanske trommer, tamburin og det brasilianske strenginstrumentet Berimbau. Capoeira er i dag Brasils nasjonalsport.

Improvisering

Capoeira utføres i en sirkel kalt "roda". I "roda'en" bytter deltakerne på å "spille" to og to i sirkelen der man utfordrer hverandre og improviserer med Capoeiras grunnbevegelser, spark, unnvikelser og akrobatiske bevegelser. De øvrige deltakerne akkompagnerer med rytmer, sang og klapping, før det igjen blir deres tur i roda'en.

Tid og lyst

Har du lyst til å stå på hendene? Liker du dans, turn eller kampsport? Er du glad i musikk og rytmer og kanskje du har en akrobat på lur? Er svaret ja på noen av disse spørsmålene så er kanskje Capoeira noe for deg.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg