RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dans over elva


Lise Nordal fra Nedre Bekkelaget var spent før det braket løs med Coda-festivalen. For det har ikke vært mange muligheter til å sette seg ned de siste døgnene før programmet med 33 forestillinger over 16 dager ble satt i gang. Foto: Arne Vidar Jenssen
Lise Nordal fra Nedre Bekkelaget var spent før det braket løs med Coda-festivalen. For det har ikke vært mange muligheter til å sette seg ned de siste døgnene før programmet med 33 forestillinger over 16 dager ble satt i gang. Foto: Arne Vidar Jenssen
Dans kan være så mye. Det får man bevis for om man legger veien til Coda-festivalen som nå pågår.

GRÜNERLØKKA: Da CODA-festivalen startet sist uke, hadde Lise Nordal jobbet i to år for å få programmet på plass. For på samme tid i 2007 avsluttet hun sin forrige festival, og da var det bare å tenke nytt igjen.

Resultatet har blitt at det nå gjennom 16 dager settes opp 33 forestillinger.

– Årets festival setter fokus på samspillet mellom musikk, elektronikk og bevegelse, men selvfølgelig er det dansen som står fremst, sier danseren og korreografen som i dobbelt forstand har stått på tå hev i mange tiår.

Allerede fra første festivaldag var det maksimal ytelse, og i løpet av de drøye to ukene blir det ikke mindre enn fem norske premierer og tre verdenspremierer.

– Dette er den største festivalen i sitt slag, stråler Lise Nordal som nå er i gang med sin 6. produksjon.

– Vi ønsker å nå fram til et større publikum for samtidsdans. Vi skal treffe det publikum som til nå bare forbinder dans med det klassiske.

Dansens hus på Grünerløkka og Operaen i Bjørvika er stedene det skjer.

Når vi nevner de to forestillingsstedene, betyr ikke det bare dans på scener. Midt ute i Akerselva er det for eksempel satt opp en plattform over det brusende vannet.

– Her skal det danses i skjæret av skarpe lyskastere, forklarer Nordal.

Og litt lenger nede er det spent opp et stort nett hvor et av de mange innslagene skal foregå.

Vil du vite mer om festivalprogrammet? Sjekk ut www.codadancefest.no.

Her skal det danses i skjæret av skarpe lyskastere

Lise Nordal


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere