RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dansefeber på Christiania


Yrkesdanserne fra "Skal vi danse" Jan Eric Fransson (v), Ingrid Beate Thompson, Asmund Grinaker, Therese Cleve, Mats Brattlie og Michelle Lindøe var storfornøyde etter premieren.
Yrkesdanserne fra "Skal vi danse" Jan Eric Fransson (v), Ingrid Beate Thompson, Asmund Grinaker, Therese Cleve, Mats Brattlie og Michelle Lindøe var storfornøyde etter premieren.
Etter at dansefeberen har lagt seg på tv-en, har den våknet til nytt liv på scenen. Under forestillingen Rhythm på Christiania Scene fremfører 12 av norges fremste dansere et nytt og spektakulært danseshow.

SENTRUM: Mange kjendiser og danseentusiaster hadde tatt turen til Christiania Scene under premieren på danseshowet Rhythm på mandag. Med et helt nytt og unikt konsept, der norges beste ballroomdansere har slått seg sammen med en rekke profilerte sangere, komponister og designere, sto dansen, musikken og estetikken i høysetet til ellevill jubel blant publikum.

Et slikt show er noe vi har drømt om lenge. Og mye takket være danseprogrammene på tv, som har vist at dansere har stor underholdningsverdi for folket, turte vi å satse på dette, forteller Mats Brattlie, profesjonell danser og for mange kjent som dansepartneren til Elisabeth Andreasen og Trine Hattestad fra TV2s underholdningsprogram "Skal vi danse".


Variert show

I danseshowet som publikum ble servert i to akter ble standard og latinamerikanske danser blandet med moderne og lyrisk sang og musikk. Alt fra tango, cha-cha-cha, waltz, swing, hip-hop og tysk opera, var med på å få publikum til å både applaudere og le. Sistnevnte reaksjon ble svært lydhør blant publikummet da Finn Schjøll entret scenen. Mens tre kvinnelige dansere sto sammen og løftet armene opp og ned, kom Blomster-Finn dansende inn og på morsomt vis stelte han de seks armene som roseblader. Da "Skal vi danse"-programleder Christian Ødegaard entret scenen og danset en indiskinspirert vals var også med på å skapte liv og røre blant publikum.

Trampeklapp

Det var under det siste nummeret av første akt at stemningen i salen virkelig tok av. Til en svært så fengende cha-cha-cha med dundrende tranceaktige rytmer, fremførte de tolv danserne raske og kordinerte silhuetter, hopp og armbevegelser som fikk publikum til å reagere med trampeklapp.

Showets mannlige og kvinnelige danserne er for mange kjent som de profesjonelle dansepartnere til kjendisdanserne fra "Skal vi danse". Men mer ukjent var nok den fantastiske koordinasjonen og akrobatikken som utspilte seg da disse danserne fikk utfolde seg med profesjonelt likesinnede. Det blir selvsagt enklere, spesielt for oss kvinnelige dansere, som slipper å føre dansepartneren vår. Under "Skal vi danse" måtte jeg hele tiden holde øye med dansepartneren og jeg ble like mye danselærer som dansepartner. Men her kan jeg slippe meg mye mer løs, stole mer på den jeg danser med og ta større sjanser, forteller Michelle Lindøe.

Michelles dansepartner fra "Skal vi danse", Jostein Pedersen, ble mektig imponert over den tidligere kollegaens opptreden. Det var et spektakulært og variert show som hadde alle ingredienser. Michelle gjorde et fantastisk show, og jeg ville ikke hatt en sjans til å henge med på dette tempoet og nivået, forteller Pedersen. Likevel kunne han meddele at det tidligere danseparet har en ting til felles.

Hun har utrolig lange ben, de er målt til 105 centimeter. Akkurat like lange som mine, forskjellen er bare at hun er 1,70 høy, og jeg er 2,01, forklarer Pedersen.

"Skal vi danse"- dommer Trond Harr var også imponert av danseforestillingen.

Det var høy kvalitet på hvert nummer og som hadde sitt eget liv. Både dansingen, musikken og kostymene var fantastiske. Her har profesjonelle aktører innen forskjellige grener sammen eksperimentert et nyskapende danseshow av meget høy klasse, konkluderer den erfarne dansdommeren.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere