RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danseglede i Prinsdal


Sofie Skarpsno, Tonje Skarpsno, Abelone Torp, Louise Hellern Letting og Giske Espeland er alle enige i at dansen gjør dem glade og spreke. 
FOTO: LINE RUNDMO
Sofie Skarpsno, Tonje Skarpsno, Abelone Torp, Louise Hellern Letting og Giske Espeland er alle enige i at dansen gjør dem glade og spreke. FOTO: LINE RUNDMO
Denne uken har det vært oppstart av danseklasser i Prinsdal, i Grendehuset på Nebbejordet. – Fysisk fostring for barn er viktig, sier Giske Espeland, grunnlegger av Vinderen dansestudio.

HAUKETO/PRINSDAL: Espeland viser fram det nye dansestudioet sammen med pedagog Tonje Skarpsno. Fra nå av kommer Grendehuset til å forvandles til et danseeldorado for barn og unge i alderen 4-18 år. I følge Tonje Skarpsno, som selv er bosatt på Prinsdal, bor det 160 barn under 16 år på Nebbejordet.

Stort behov

– Vi ønsker å satse på et lokalt tilbud, sånn at foreldre og barn skal slippe å dra helt ned til byen for å danse, sier hun.

Både Skarpsno og Espeland har høye forventninger til det nye dansestudioet.

– Behovet her i nærmiljøet er kjempestort! sier de.

Espeland mener at det er viktig at barna har en hobby i nærheten av der de bor.

– Barn i dag er altfor stillesittende. Det er et generelt problem. Vi håper at vi kan være med på å motivere barn til fysisk aktivitet.

Disiplinert

Hun har selv fire barn og mener at det er betydningsfullt for barn å få følelsen av å prestere noe. Derfor synes hun det er en viktig motivasjonsfaktor at alle elever ved dansestudioet får sjansen til å stå på scenen.

– Vi har en stor juleforestilling hvert år, hvor alle elevene er med. Det å smile og ha utstråling er det viktigste. Å gjøre feil er ikke så farlig, bare man gjør sitt beste og har det gøy.

Espeland sier også at når barn venner seg til å konsentrere seg og få disiplin, blir de flinke fordi de bruker hodet sitt både visuelt og audiotivt.

– Mange idrettsutøvere trener dans, eller bruker elementer fra dansen, for å bedre balansen og koordinasjonen, forteller hun.

– Dansere er veldig ofte smarte, sier Espeland og smiler lurt.

Aktiv fritid

Louise Hellern Letting på 16 år og Abelone Torp på 14, har begge danset siden de var tre år. De er utelukkende positive når det er snakk om dansing.

– Du får nye venner og lærer forskjellige koreografier, sier Louise, som foretrekker Ragga Jam, en Afro-Jamaikansk gatedans blandet med stilarter som salsa, hip hop & house.

Abelone danser jazz og klassisk ballett to ganger i uka.

– Det er veldig deilig, man får mye energi, selv om man har gitt mye under treningen, sier hun.

Abelone danser fordi det er gøy, hun møter nye folk også liker hun å være fysisk aktiv.

– Det er hobbyen min og det er gøy med forestillinger!

På rett kurs

Noen som også tilsynelatende trives med å bevege seg, er Tonje Skarpsnos datter Sofie på 3,5 år. Hun løper rundt på gulvet i Grendehuset og gliser stort.

Sofie skal gå på barnedans, en klasse for de i alderen 4-6 år. Der legger de vekt på bevegelse, lek, rytmikk, musikkforståelse og danseglede.

– Det blir jo mest lek når de er så små, men vi ser at de har veldig stor glede av det, sier Giske og Tonje.

Andre kurs de tilbyr på Nebbejordet denne høsten, er barnejazz for 1-2 klasse og 3-4 klasse, funkjazz for 5-7 klasse og jazz for ungdom (13 år +). Barneklassene varer i tre kvarter, mens ungdomsklassene holder på i femti-seksti minutter, henholdsvis på mandager (16-20) og onsdager (17.15-20).

– Vi har allerede en del påmeldte, men vi kan sette opp flere kurs. Hvis noen har lyst til å prøve en time, er det mulig, sier leder Espeland.

Sjekk ut vinderen-dansestudio.no eller ring 22146606 for mer informasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere