RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dansehelg langs Akerselva


Foto: Amina Hu
Foto: Amina Hu
ke∂ja Oslo - dance and new media konferansen går av stabelen på Dansens Hus, Arkitekthøgskolen og Kunsthøgskolen den 10-12 oktober. Det er første gang disse tre institusjonene samarbeider om et prosjekt.

AKERSELVA: Under det som er den største kulturkonferansen i Oslo denne høsten vil det skje en hel masse aktiviteter i området rundt Akerselva som er åpent for hele Oslos befolkning. I tillegg arrangeres Coda festivalen samtidig.

Programmet inneholder seminarer, forestillinger, diskusjoner, workshops, filmvisninger og installasjoner. Fokuset er på innovativ og grensesprengende bruk av nye medier og teknologi i dansen.

ke∂ja er islandsk og betyr kjede, noe som reflekterer ønsket om å utvide dansekunstneres nettverk og samarbeid internasjonalt. Det overordnede målet er å bedre dansens vilkår i Nord-Europa når det gjelder status, mobilitet over landegrenser og arbeidsforhold. ke∂ja prosjektet er et resultat av et omfattende nordisk og baltisk samarbeid.

200 internasjonale deltakere er påmeldt, og over 20 foredragsholdere og utøvere fra inn- og utland bidrar. I tillegg er dette en av de største samarbeidsprosjektene mellom organisasjoner og institusjoner innen dansefeltet i Norge noen gang.

Arrangør er Danseinformasjonen, som har fått med seg Dansens Hus, Coda- festivalen, Kunsthøgskolen i Oslo avd. Scenekunst, NODA-Norske Dansekunstnere og Norske Scenekunstprodusenter.De samarbeider i tillegg med Arkitekt- og designhøgskolen AHO, og Atelier Nord.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere