RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danser for samholdet

Lyden av bjeller fyller rommet, og fargerike sarier lyser opp det heller dunkle rommet på Vestli fritidsklubb. Dagens danseøkt er i ferd med å begynne.

Vestli:Danserne fra Damini House of Cuture har nettopp fått vite at de skal opptre på lanseringen av et nytt indisk matprodukt. Tiden er knapp og det er mye som skal øves inn.
Alle inn her, nei ikke der! Kom hit da jenter, sånn ja. Bra! instruerer leder og grunnlegger Shika Chandra de fnisende jentene i alderen fire til 30 år.
Jentene løper fra rom til rom, hvor de øver på forskjellige indiske danser og diskuterer siste nytt - en av danserne har nettopp fått en baby.
ÅÅÅÅÅ, så søøøøt, utbryter en av jentene når babyen blir vist fram. Alle samler seg ivrig rundt den nybakte moren for å observere den lille krabaten.
Samholdet er tydelig.
To kulturer
Flere forskjellige grupper er koordinert etter nivå, og for mange av danserne er Damini og lørdagstrening en livslang rutine.
Lauleen Kaur begynte da hun var 5 år, og hun har nå i en alder av 28 blitt instruktør. Hun var en av Chandras første elever da gruppen startet i 1986.
Kaur er en av flere dansere som Chandra har sett vokse opp, og hun buker denne kontakten til å hjelpe danserene ivareta sin indiske kulturarv.
Jeg liker å undervise og gi barn som har oppvokst i to kulturer selvtillitt , forteller Chandra.
Jeg vil vise dem at de kan ta vare på begge kulturene.
De fleste deltakerene er fra India, men det er også de som har foreldre fra Sri Lanka, Bangladesh og andre vest-asiastiske land.
Vennskap
Jentene, og en håndfull gutter, liker kombinasjonen av fysisk aktivitet og sosialt samhold.
Jeg synes det er veldig gøy, du får mer stil i kroppen, mer balanse og nye venner, forteller Priyanka Rani (10) fra Furuset.
Danserne samles to ganger i uka for å øve inn indiske folke- og klassiskedanser. De deltar også på festivaler, indiske kulturmønstringer og andre tilstelninger med jevne mellomrom.
Dansene er ofte fysisk krevende og god trening.
Det er en god måte å holde seg i form på, samtidig som du lærer mye, sier Sonam Paul (16) fra Bjerke.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere