*Nettavisen* Nyheter.

Danser for Unicef

BATTLE FOR UNICEF: Det blir rått og heftig når unge, lovende og profesjonelle dansere konkurrerer for en god sak i helga. FOTO: PROMO

Lørdag samles ungdom fra hele Norge i Tigerstaden for å danse hip hop, break, house og dancehall. Alt til inntekt for Unicef.

LØKKA: – Dette handler om at ungdom i Norge hjelper ungdom i andre land. Her i Norge har man det veldig greit, mens ungdom i andre land for eksempel har lidd under flom og jordskjelv i den siste tiden, sier Medhi Shahi Ashtiani fra Floorknights.

40 kroner i inngang

Han er host for arrangementet Battle for UNICEF som arrangeres for første gang i samarbeid med X-Ray Ungdomskulturhus. Her samles profesjonelle og amatører for å konkurrere innenfor de fire sjangrene Hip Hop, Break, House og Dancehall.Vinneren premieres med 3000 kroner, samt heder og ære. Foruten battle blir det også tid til gratis workshops innen de fire sjangrene, som holdes av profesjonelle dansere som Carina fra Urban Tribe (Dancehall), Keskya fra Frankrike (Hip Hop), Jens fra Cre-8 (House) og Navid som tidligere var med på Dansefeber (Break).

– Floorknights har hatt årlige battles og workshops på X-Ray, men denne gangen ønsket vi å gjøre noe for et godt formål. Vi krever kun 40 kroner i inngangspenger som går direkte til Unicef.

Storinnrykk

Vanligvis koster en workshop som et sted mellom 550 og 1000 kroner. Da er det kanskje ikke så rart at nesten 500 ungdommer har meldt seg på arrangementet som finner sted i Teatersalen BUL i Rosenkratzgate 8. Fortsatt er det plasser igjen. Salen rommer opp mot 700 deltakere.

– Vi har invitert noen av de beste danserne i Eurpoa, og de stilte villig opp for denne saken. Publikum komer til å få med seg et helt supert show! lover Shahi Ashtiani som understreker at alle har stilt opp gratis.

– Alle har vært utelukkende positive. Når man gjør noe godt for andre, kommer det bare gode ting tilbake og det er en fin opplevelse. Nå gleder jeg meg bare helt sinnsykt til helgen!

Selve konkurransen starter lørdag klokka 15, men dersom du vil få med deg en workshop eller fire, må du være i teatersalen allerede klokka 11. Her gjelder deg altså å sette den ene dansefoten foran det andre og slippe seg løs!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.