RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danser gatelangs


Tenna Wiig, Linnea Wahlstrøm Nesse og Tage Bjørdal Haukeberg er klare for høye løft i sin vandrende danseforestilling. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Tenna Wiig, Linnea Wahlstrøm Nesse og Tage Bjørdal Haukeberg er klare for høye løft i sin vandrende danseforestilling. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Dersom det plutselig dukker opp dansende barn og voksne på Løkka denne uka, betyr ikke det at du trenger en tur til optiker.

Sofienberg: - Jeg skal danse inne i en bil. Så skal vi snike oss etter publikum og etter det skal jeg balansere litt. Til slutt skal jeg danse barnedansen der alle barna skal finne på en bevegelse hver, forteller Linnea Wahlstrøm Nesse (7).

Proffe forestillinger

Sammen med dansepartner Tage Bjørdal Haukeberg (8 1/2) viser hun stolt fram utdrag fra danseforestillingen "Skrudd Løkke" som skal vises fram til 10. mai. Dette er bare én av tre forestillinger som Rom for Dans presenterer sammen med studenter fra Skolen for Samtidsdans denne uka. Ekstra spesielt er det at både "Skrudd Løkke" og "Første par ut" foregår utendørs, nærmere bestemt gatelangs på Grünerløkka.

- Vi ville vise at vi kunne lage proffe forestillinger med barn som aktører på nye steder, for eksempel i en park, eller på en bensinstasjon, sier Guro Anne Wyller Odden, en av de kunstneriske lederne for "Skrudd Løkke" og "Ikke akkurat Skog"

Hun håper at Rom for Dans, ved å presentere to av forestillingene utendørs, kan gjøre dans mer tigjengelig for folk som ikke vanligvis ville sett en danseforestilling.

- Veldig fint

- Jeg tror tilfeldig forbipasserende gjerne kunne tenke seg å se dans, uten nødvendigvis å forplikte seg til å kjøpe en billett eller overvære hele forestillingen. Dette skal ikke være noe som er vanskelig å forstå, men noe alle kan få noe ut av, understreke Guro Anne.

Unge Tage er i alle fall ikke i tvil om hvilken respons han vil få fra publikum.

- Jeg har vært med på mange forestillinger så jeg vet hva de sier. De sier: Dette var virkelig veldig fint, Tage, forklarer han høytidelig og legger til at det er spesielt én grunn til at han driver med dans:

- Jeg pleier ofte å hoppe i senga når jeg skal legge meg, hvis du skjønner hva jeg mener. Når jeg danser får jeg brukt opp masse enegri, så jeg ikke har for mye av det. Det har jeg nemlig ofte, sier Tage.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere