*Nettavisen* Nyheter.

Danser med Jenny

Grorud pensjonistforening er svært så aktive om dagen. Fronter en stor underskriftskampanje mot den nye pensjonsreformen og svinger seg samtidig på dansegolvet sammen med Jenny Jenssen.

Grorud: Siste torsdag i mai var det som vanlig medlemsmøte i Grorud pensjonistforening på samfunnshuset. Litt uvanlig var underholdningen. Jenny Jenssen bød opp til dans og allsang.

Til kamp

Norsk pensjonistforbund protesterer mot at landets pensjonister skal få regulert sin pensjon svakere enn lønnsmottakerne.
- Jo eldre du blir, dess dårligere vil pensjonen utvikle seg, sier en fortørnet leder av Grorud pensjonistforening, Eigil Norli. Han legger til at du kan ende opp som minstepensjonist, selv om du i utgangspunktet hadde en grei pensjon fra starten.
Når de spreke pensjonistene møtes er det ikke bare kampsaker som står på programmet. Litt å bite i og gjerne en svingom hører med til en helaften.
Denne kvelden hadde pensjonistforeningen på et eller annet merkelig vis fått hyret inn selveste dansebanddronningen Jenny Jenssen.
Med sitt nordnorske lynne og rappkjeftet språk satte hun virkelig fart i forsamlingen fra første takt. Startet på scenen, men var raskt nedpå gulvet sammen med de danse og sangglade. Småpratet og fleipet med alle mellom de gode gamle sviskene.

Jenny

Jenssen har nylig sluppet sin 14 plate. "De beste fra Jenny".
- Hun skravler og bruser med fjærene verre enn en måse i hekketida. Hun er Hennes Kongelige Harryhet Dansebanddronningen, kosmetolog, bussjåfør og platedirektør. Har svart belte i slanking, lakenskrekk og en dragqueen som kostymedesigner, er beskrivelsen av Jenny Jenssen i omslaget til platen.
Oppvisningen på samfunnshuset stemte med beskrivelsen. Pensjonistene stortrivdes.
- Ungen på åtte måneder er med når jeg reiser rundt. Ikke noe problem. Ser ut til at hun har fått musikken inn gjennom morsmelken og trives når jeg synger, sier hun.
- Det var styggmoro å opptre her i dag. Ingen er kjappere ut på dansegulvet og ingen er bedre enn pansjonistene når det gjelder å synge med. Jeg stortrives i en slik forsamling. Det så du vel sier en blid og fornøyd Jenny Jenssen etter forestillingen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.