*Nettavisen* Nyheter.

Danser mot premiere

Søndag har Bårdar Entertainment premiere på sin største forestilling noen gang. På scenen står Bjørn Holthe fra Hellerud.

Hellerud/Sentrum: Det er den avdøde danselegenden Bob Fosse som hylles når "The Dancing Man" har premiere på Chat Noir kommende søndag. 28 klassiske Fosse-numre, koreografert av Fosses gamle assistent Chet Walker, presenteres av 15 dansere. Og blant dem er altså Bjørn Holthe fra Hellerud.
- Dette er utrolig spennende og lærerikt. Bob Fosse er jo en legende, og det å få jobbe med hans assistent er helt sinnsykt, sier Bjørn Holthe til Lokalavisen Groruddalen. I et hektisk program frem mot premieren tar han seg tid til en pause mellom øvingene.
"The Dancing Man" har blitt til gjennom en intens og hektisk periode. Mens liknende oppsetninger andre steder kan bruke opptil en måned per nummer, skal alle 28 numre i "The Dancing Man" bli klare på fire-fem uker.
- Men det er gøy. Har jeg noe ekstra tid, blir jeg heller i studio enn å dra andre steder, sier Bjørn Holthe.
Krevende
De 15 danserne i stykket er alle profesjonelle, med Hilde Lyrån (Mot i Brøstet, Seks som oss) og Hans Marius Hoff Mittet (Hotell Cæsar) i spissen. Likevel er det mye trening som skal til for at numrene skal sitte.
- Det er en utfordring å holde seg til stilen. Alt er veldig satt, og vi skal fungere som et kompani og danse som en gruppe. Likevel skal vi være individualistiske, forklarer Bjørn Holthe. Han tror også det blir en utfordring med sang og dans samtidig gjennom hele forestillingen.
- Jeg er vant til å synge, men ikke med så mye detaljer. Her må alt stemme noen bevegelser skal for eksempel være ute av takt. Da er det vanskelig å synge i takt, men det er utrolig hva som går an, smiler Holthe.
Spesiell stil
Bob Fosse står bak musikaler som Chicago, Sweet Charity, Little Me og The Pajama Game. Numre fra alle disse blir å se i "The Dancing Man". Bjørn Holthe forteller at Fosses stykker ikke er som alle andre.
- Det er mye detaljer, mange merkelige bevegelser og mye uvante posisjoner. Det er både spesielt og stilig å se på, foklarer Holthe. Han tror dette vil gjøre forestillingen ekstra publikumsvennlig.
- Det blir mange typiske shownumre. Alle vi danserne liker veldig godt å holde på med dette, og jeg tror vi skal få den gleden over til publikum. Jeg håper folk kommer og ser de vil nok få en fin opplevelse, sier Bjørn Holthe.

Det å få jobbe med Bob Fosses assistent er helt sinnsykt
Bjørn Holthe

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag