Gå til sidens hovedinnhold

Danser seg fra Vika til Bjørvika

Høsten 2008 startet Ruseløkka ungdomsskole Ballettlinje. Elevene holder til på Operaen i Bjørvika.

BJØRVIKA: – Vi valgte å starte ballettlinjen på Ruseløkka først og fremst fordi den ligger sentralt og fordi skolen har en profil som passer til denne linjen, forteller Knut Breder som var en av initiativtagerene til linjen.

Han har selv danset i mange år på den gamle operan og vært en del av nasjonalballetten.

Unge talenter

– Elevene danser og øver her hver dag, unntatt søndag. Lørdagstreningen er litt andreledes, da får elevene danse sammen med eldre dansere som er ansatt ved Operaen blant annet. Dette er med på å inspirere dem, til å bli bedre og trene mer, sier Brender.

Lørdagstreningen er valgfri for elevene, men de fleste møter opp likevel. Mange av elevene har danset klassisk ballett fra 3-4 årsalderen.

Flere gutter

– Vi har inntil femten elever i hver klasse, og opptaksprøvene er nå i mai, for neste års kull. Vi har åpnet for at skolen skal være landsdekkende. Vi har stort sett fra Oslo, men noen kommer langveisfra, som for eksempelHaugesund, forteller Breder.

Årets åttende klasse har det samme antall gutter og jenter, det er en positivt at flere gutter danser,mener Breder.

Konkurranse

– Vi liker at vi får danse sammen med dem som er flinkere enn oss. Vi får konkurranse og det motiverer oss til å bli flinkere, forteller åttende klassingene, Nami Kitagawa Aam, Charlotte Frøyland, Martine Camilla Brænna, Ophelia Amalie Prillard, Syvert Lorentz Garcia, Torgeir Lund og Lucas Bjørnebo, som også kan fortelle at den frivillige lørdagstreningen er noe så og si alle deltar på.

I slutten av april skal alle elevene ha en forestilling sammen, hvor venner og bekjente kan komme å se det elevene har øvet på.

Frihetsfølelse

– Det som kanskje er det gøyeste med forestillingen, er å få stå på scenen, det er en frihetsfølelse, forteller niende-klassingene, Gina Storm-Jensen, Henriette Garcia, Nina Brundtland Skullerud, Kristoffer Karlsen, Marte Marie Borud Nybakken, Anneline Olborg, Ada Marthinsen, Kamilla Tell, Diana Strand og Emmeline Jansen.

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut