Danset i regnet

MORSOMT: Yeisi Veronika Nordlander Aquino danset med mamma Anna Karin på Mela festivalen lørdag. Foto: Mary Lou S. Taugbøl

MORSOMT: Yeisi Veronika Nordlander Aquino danset med mamma Anna Karin på Mela festivalen lørdag. Foto: Mary Lou S. Taugbøl

- Vi drar på Mela hvert år. Regnet gjør ikke noe når vi får danse, spise god mat og får med oss mange morsomme konserter, sa Anna- Karin Nordlander med datteren Yeisi Veronika på Rådhusplassen lørdag.

Regntungt og litt trist, men fremdeles musikk, mat og opplevelser på Mela. Foto: Mary Lou S. Taugbøl

RÅDHUSPLASSEN: - Vi er her for maten, musikken og dansen, sier mamma Anna-Karin Nordlander til Lokalavisen. Hun fortærer en samosa sammen med datteren Yeisi Veronika, etter en liten dansesession i barneteltet.

Reagge og karibiske rytmer sto i taket da barn og voksne ristet seg løs i teltet, under ledelse av Tabanka Crew på Mela -festivalen lørdag. Til tross for gjengopptøyer på fredagen, og dårlig vær lørdagen, var det likevel ikke nok til å ta fra de fremmøtte gleden av fest.

Se bilder her

Trosset regnet

Lørdagen regnet nesten helt bort, og da Lokalavisen tok turen innom Mela-festivlaen som i år arrangeres for 9. gang, var det nærmest folketomt på den store plassen.

På den store scenen fikk Banjo Mosele med Suggie Fisher publikum til å danse til livsgivende afrikanske rytmer, i allefall de som trosset regnet.

UKM-deltager Arbaz Farooq aka Areez rappet på den lille scenen, og fikk med seg publikum uten større problemer.

- Er det noen som har drømmer her?, skrek han ut og fikk svar.

Henna på hånden

Det gikk noe roligere for seg ine i ett av teltene, hvor Asma Butt med familie malte ivrig på hendene til store og små.

- Jeg maler blomster og hjerter på barna, også maler jeg ikke etter noe mønster, forklarte Asma som har malt med Hennamaling helt siden barndommen.

- Det ble fint, sa lille Sara Brandsø Hernæs som litt sjenert og med noen sommerfugler i magen fikk pynt på hånda til skolestart mandag.

- Hun er litt nervøs ja, da bestemor bekreftende om den kommende 1.klassingen på Grûnerløkka skole.

Se bilder her

Poltitisk debatt og musikk

Mela-festivalen, som forøvrig betyr møteplass, hadde også gjort rom for politisk debatt da ungdommer grillet Kristin Halvorsen Abid Raja, Elring Lae med flere kjente fjes søndagen. Men først og fremst er Mela musikk, moro og kulinariske opplevelser, og et budskap om at annerledesheten skal bli en del av det norske, som arrangør Horisont stiftelsen bekrefter med festival sjef Khalid Salimi i spissen.

Med artister som MIra Craig, Abrar ul Haq, Karpe Diem, og Tabanka Crew, ble Mela en fin opplevelse for både store og små. En flott tre dagers gratisfestival for alle!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: kultur,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag