*Nettavisen* Nyheter.

Danset på nasjonaldagen

Med fargerike klær, smykker og små bjeller rundt anklene fremførte jentene den indiske dansen med krevende fotarbeid.

Fredag feiret Damini House of Culture den indiske nasjonaldagen med Hangamafestival og danseoppvisning.

Klikk på bildet for å forstørre.

Danseglade groruddøler: Preeti Sunder (15), Dipika Sharma (14), Shilpi Bhatnagar (21), Priyanka (14), Sarika Dait (16) og Vartika Sarna (16).

GRØNLAND: Vi har hatt besøk av en kjent danserinne fra India som har hatt workshop med oss i to uker. Hun har lært oss noe som er litt annerledes enn det vi bruker å gjøre til vanlig. Dette er mer fotarbeid. Nå skal vi vise hva vi kan, og vi er litt spente, fortalte Shilpi Bhatnagar fra Karihaugen rett før danseoppvisninga.

Den indiske dansen «kathak» er en klassisk dansestil fra India. Hver lørdag holder Damini dansetreninger på Vestli. De fleste jentene som deltar er fra Groruddalen.

Seriøs hobby

Danseoppvisninga ble imidlertid holdt i Internasjonalt kultursenter og museum på Grønland fredag ettermiddag.

Vi driver med dette som en seriøs hobby, og gleder oss til å dra på trening hver lørdag. De fleste starter når de er 6-8 år. Det går også an å ta en bachelorgrad og utdanne seg til danselærer, forteller Sarika Dait fra Vestli.

Arrangementet startet med nasjonalsangen i anledning den indiske nasjonaldagen 15. august. Deretter fikk publikum høre indisk musikk med tabla-trommer og fioliner.

Høydepunktet var likevel den flotte danseoppvisninga som 15 jenter stod for. De høstet stor applaus fra en stappfull sal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.