Danset seg til MGP finalen

Hun har danset siden hun var fire år, og nå skal Stine Solvang (11) fra Søndre Nordstrand, danse finalen i Melodi Grand Prix jr, i Stockholm.

Søndre Nordstrand: Rytmisk musikk og energiske dansere fyller lokalene til det nystarta West End studiet på Storo. Pulsen er høy, og humøret på topp, mens Stine og de andre danserne øver seg på helgens superfinale.

Jeg gleder meg kjempemye! Jeg er faktisk superglad, smiler hun, tenker seg om, og legger til:

Det var usikkert en stund, og jeg husker jeg fortalte mine foreldre at jeg sørget, men for tre uker siden fikk jeg beskjed om at jeg var med, og da ble jeg så glad at jeg gråt, smiler hun lykkelig videre.

Tilfeldighetene rådet da hun ble valgt ut, for det var i første omgang MGP jr sanger hun søkte på, og av rundt 700 bidrag, var hun en av 25 håpefulle som gikk videre til audition.

Jeg sendte inn sangbidrag, og kom på audition, men ble ikke tatt med videre. Da så jeg det var en åpning for MGP jr dansere, og prøvde meg der istedet! Jeg elsker å danse, og har gjort det siden jeg var fire år. Det er dette jeg har lyst til å fortsette med!

Hardt

Rull ned, rull ned! Den myndige stemmen til danselærer jannike på West End, geleider de unge danserne gjennom elegante bevegelser, mens hun passer på å sørge for at de gjør det korrekt.

Stine skal danse under Drops`s "Sjokoland", og den norske vinneren Ole Runars "Fotball e supert", og har full konsentrasjon på dansegulvet.

Nå må du smile ekstra. spøker de med Stine, mens fotografen gjør seg klar til å forevige styrketreningen for fremtiden. Humøret er på topp, og motivasjonen det samme, for det krever hardt arbeid å være MGP jr danser. Hele syv timer i uken går med på trening for at alt skal sitte perfekt på scenen foran tilskuere fra hele Norden.

Spent

Men selv om folk fra hele norden kommer til å rette øynene mot scenen, er hun ikke nervøs, bare spent.

Jeg bare gleder meg, det skal bli kjempegøy, og jeg er ikke redd for alle som ser meg. Jeg danset jo under den norske finalen også, men fikk ikke sceneskrekk da heller. Det var veldig mørkt, så jeg så jo ikke alle som satt i salen. Det var rart, men samtidig veldig gøy, avslutter hun, før hun svanser tilbake til dansetreningen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.