Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danskene vil lære av Manglerudpolitiet

Stasjonssjef Gro Smedsrud på Manglerud politistasjon tok fredag imot Peter Skaarup, Karsten Nonbo og flere andre representanter for den danske justiskomiteen.
Stasjonssjef Gro Smedsrud på Manglerud politistasjon tok fredag imot Peter Skaarup, Karsten Nonbo og flere andre representanter for den danske justiskomiteen. Foto: Foto: Øystein Dahl Johansen
Fredag kunne en stolt stasjonssjef ta imot en delegasjon fra den danske justiskomiteen for å fortelle om Manglerudpolitiets forebyggende arbeid.

MANGLERUD: – Vi skal snakke om hvordan vi jobber tverrfaglig, om Salto-samarbeidet og om bekymringssamtalene. Vi skal også snakke om hvordan vi jobbet i etterkant av Gaza-demonstrasjonene og hvordan vi bekjemper gjengdannelse, forteller stasjonssjef Gro Smedsrud ved Manglerud politistasjon.

Kommer for å lære

Fredag tok hun imot en delegasjon fra den danske justiskomiteen (Folketingets rettsutvalg). Besøket skjer i forbindelse med at den danske justisministeren, Lars Barfoed, torsdag besøkte justisminister Knut Storberget.

Dette er ikke første gang Manglerud politistasjon får besøk fra inn- og utland for å fortelle om hvordan de jobber med barn og unge.

– Det er jo hyggelig at de velger å komme til oss, det er en ære og fin reklame for stasjonen at politikere i andre land kommer for å lære fra oss, sier Smedsrud.

Godt rykte

Forman i den danske justiskomiteen, Peter Skaarup (Dansk Folkeparti), hadde allerede hørt mye positivt om jobben som gjøres på Manglerud før han gjestet politistasjonen.

– Vi skal lære om de gode erfaringene de har med bekjempelse av kriminalitet blant barn og unge. Det har de jo hatt suksess med her på stasjonene, sier Skaarup til Nordstrands Blad.

Karsten Nonbo (Venstre) sitter i Folketinget, men jobber også i politiet med de samme problemstillingene.

– Vi ønsker å unngå at unge blir innblandet i kriminalitet og vil lære mye om hvordan Manglerud politistasjon jobber med dette, sier Nonbo.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!