Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DARK vil «skape» nye Skøyen

DARK arkitekter og Byel Ullern har inngått kontrakt. Fra venstre Alv Skogstad Aamo (DARK), Roger Mollan-Olafsen (H) , Bente Marie Nørgård (V) og Anders Lonka (ADEPT).
DARK arkitekter og Byel Ullern har inngått kontrakt. Fra venstre Alv Skogstad Aamo (DARK), Roger Mollan-Olafsen (H) , Bente Marie Nørgård (V) og Anders Lonka (ADEPT).
Bydel Ullern går konkret til verks for å gjøre Skøyen og området langs Bestumkilen til et mer attraktivt område til beste for byens befolkning. Båtopplaget på Sjølyst og Karenslyst er blant flere steder som er i støpeskjeen.

SKØYEN: – DARK arkitekter vant frem med sine perspektiver på hvordan Skøyenområdet kan utvikles i fremtiden. Arkitektfirmaet er etablert på Skøyen og de som jobber der er godt kjent med utfordringene området står overfor, sier leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen (H).

Utgangspunktet for arbeidet er blant annet det mulighetsstudiet som Bydel Ullern tok initiativet til og utarbeidet for en tid tilbake.

Åpne mot fjorden

– Vi ønsker et attraktivt Skøyen som ikke bare er en «stasjon» på veien. Skøyen skal bli et område med aktiviteter som skal gjøre bydelen levende også om kvelden. Samtidig har vi bedt om forslag til å åpne bydelen mot fjorden. Det betyr blant annet at man skal se på båtopplaget med nye øyne. Vi er allerede blitt presentert for noen ideer og det ser svært lovende ut, sier Pedersen.

Konkrete forslag

Til stede på kontraktsigneringen med DARK arkitekter var også leder av samferdsels- og byutviklingskomiteen, Roger Mollan-Olafsen (H) og nestleder Bente Marie Nørgard (V).

– Vi ønsker oss konkrete forslag på arealutnyttelse, hvilke nye tjenester som bør på plass og hvordan trafikken og kollektivtrafikken kan gå igjennom området på Skøyen, sier Mollan-Olafsen.

Han forsikrer at innspillene fra folkemøte på Skøyen i høst også er en del av underlaget som skal bearbeides.

– Samferdsels- og byutviklingskomiteen vil også involvere seg i arbeidet med å ha egne møter igjennom våren. Her vil det komme mye spennende, sier Mollan-Olafsen.

Hissig debatt

På et seminar/folkemøte som ble arrangert i fjor høst av Venstre, var det til dels hissig debatt om hvordan Skøyen skulle utvikles. Flere sentrale politikere var til stede. Særlig var det mye debatt rundt temaet «snikkontorisering» som et hinder for å utvikle en levende bydel.

Bydelens mulighetsstudie har også skapt mye debatt. Særlig har planer om utvikling av båtopplagsområdet møtt sterk motstand fra båtforeninger og opplagsforeninger.

Les mulighetsstudie her

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!