*Nettavisen* Nyheter.

Dårlig butikk

Når tre slitne gårder selges for en kjempesum hele 83 millioner over takst ser det ut som en god handel for selgeren. Og det ville det vært også for en privatperson eller et firma. Oslo kommune, som selger de 155 kommunale leilighetene på Sanner Terrasse (se Aftenposten 6. mars) er ikke det. Selv om det kommunalt eide "Boligbygg" opptrer slik. For om Boligbygg tjener penger må andre deler av den samme kommunen betale desto mer. For Oslo har fortsatt ansvaret for at byens innbyggere har et sted å bo. Også de som mister boligen fordi det kommunale eiendomsselskapet de leier av, selger den.
Så kommunens kjempefortjeneste går rett ut igjen til dyre og dårlige kortidsløsninger for dem som bor i blokkene på Sanner Terrasse i dag. Kortidsløsninger som vil stå i fare for å bli varige. For praktisk talt ingen av dem som mister boligen sin ved dette salget har råd til å flytte tilbake når den nye eieren har pusset opp og selger leilighetene igjen.
Byrådet prøver å styre kommunen etter markedsøkonomiske prinsipper. Det kan det fort bli dårlig butikk av. Og som i denne saken dårlig behandling av byens borgere.

Ragnar Kværness
Bystyremedlem, Oslo Arbeiderparti

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.