*Nettavisen* Nyheter.

Dårlig generalprøve for Lyn

Birger Rasmussen blir felt, Lyn blir tildelt straffe og keeperen får rødt kort. Den går imidlertid i tverrliggeren. Foto: Foto: Jonas Wikborg

Lyn tapte sine første poeng i årets 3. divisjon da Mjøndalen 2 gjestet Frogner stadion. Tirsdag venter Vålerenga i cupen.

Klikk på bildet for å forstørre.

1079 tilskuere hadde møtt opp i solskinnet på Frogner stadion. Foto: Foto: Jonas Wikborg

Klikk på bildet for å forstørre.

Finn Bredo Olsen tror for tidlig fokus på Vålerenga-kampen kan ha vært med på å påvirke laget mentalt. Foto: Foto: Jonas Wikborg

Klikk på bildet for å forstørre.

Vegard Vinje, kalt Vegard Messi av Bastionen, var en konstant trussel, og scoret også 1-0-målet. Foto: Foto: Jonas Wikborg

Klikk på bildet for å forstørre.

Birger Rasmussen kriger inn 2-0 på corner. Dette var også første gang han startet i en seriekamp for Lyn. Foto: Foto: Jonas Wikborg

Klikk på bildet for å forstørre.

Lyn kan feire 2-0, uvitende om at Mjøndalen kommer til å ta igjen forspranget. Foto: Foto: Jonas Wikborg

Klikk på bildet for å forstørre.

Lyns Faisal Dahir header utenfor på den siste corneren. Foto: Foto: Jonas Wikborg

Klikk på bildet for å forstørre.

Russen var også tilstede for å heie på Lyn. Etter kamp bar det videre på russefeiring. Foto: Foto: Jonas Wikborg

FROGNER STADION: – Vi fikk dårligere uttelling enn vi burde, også hadde vi nok hodet på en annen plass enn vi burde, sier Lyn-trener Finn Bredo Olsen, etter at laget hans hadde somlet bort en 2-0-ledelse i solskinnet på Frogner stadion.

For tidlig fokus på Vålerenga

Han hinter selvfølgelig til cupkampen mot byrival Vålerenga, som spilles tirsdag på Bislett stadion.

LES OGSÅ: VIF: Lyn er den tøffeste motstanderen vi kunne få

For på Frogner stadion så det ut som om Lyn hadde full kontroll på kampen, da de gikk til pause med 1-0 og Mjøndalen 2s keeper utvist. Og da Birger Rasmussen kriget inn 2-0 på corner, så Lyn ut til å gå mot sin tredje strake serieseier av tre mulige. Slik gikk det imidlertid ikke, og i overkant av 1 000 røde og hvite supportere måtte gå skuffet hjem med kun ett poeng i bagasjen.

– Når vi slipper inn 2-1 er det noen mentale prosesser som går igjennom hodene våre. Det er vanskelig å forklare fotballfaglig hvordan vi rotet borte disse poengene, det ligger i hodet, sier Olsen.

Utlignet minuttet før slutt

For med kun et og et halvt minutt igjen å spille utlignet Mjøndalen 2 til 2-2, et resultat som sto seg på tross av at Lyn kastet alle mann i angrep på overtid.

– Det er også dette som er så fantastisk med fotballen. Det at underdogen alltid har en sjanse. Det er også det som gir oss en sjanse på tirsdag, sier Olsen.

Hvilte spillere til Vålerenga-kampen

Da står Vålerenga på motsatt banehalvdel, og selv om Lyn prioriterer serien fremfor cupen legger ikke treneren skjul på at det hadde vært gøy å slå storebror. Han er imidlertid klar på at Vålerenga er favoritter.

– Egentlig er det altfor stor forskjell på lagene, og kampen kommer nok 1-2 år for tidlig med tanke på nivået vårt. Men for klubben og spillerne er dette en stor og viktig kamp, og det kan også generere ekstra penger, sier Olsen, som ikke ønsker å røpe hvem som skal starte for Oslo vests stolthet.

I søndagens kamp ble nok noen spillere spart, og i den anledning fikk målscorer Birger Rasmussen sin første seriekamp fra start.

LES OGSÅ: Lyn-spiller vil gifte seg med VIF-helt

– Skal trene avslutninger

– Det var gøy å starte, men surt at det er i en slik kamp. Jeg pleier vanligvis ikke å score på corner, men det skulle bare mangle etter alle de sjansene jeg misbrukte på forhånd, sier spissen.

LES OGSÅ: – Når de har karret seg så langt i cupen, skal de endelig få leke med de store gutta

Han er usikker på om han blir å finne i startelleveren mot Vålerenga, men dersom han spiller skal han gjøre sitt ytterste for å score.

– I morgen skal jeg trene avslutninger, og jeg håper å finne nettmaskene mot Vålerenga, avslutter Rasmussen.

Så da gjenstår det å se om ordtaket stemmer, for en dårlig generalprøve skal jo gi en god premiere.

Kampen mot Vålerenga spilles på Bislett stadion den 1. mai klokken 18.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.