*Nettavisen* Nyheter.

Data døgnet rundt

De fire første døgnene av vinterferien ble Skullerud skole beleiret av datagale ungdommer, som satt klistret foran skjermen til de svimte av over tastaturet...

SKULLERUD: Datapartyet BølerLAn ble sist helg arrangert for syvende gang i Bydel Østensjø. Det populære tiltaket er et samarbeid mellom utekontakt-tjenesten, frivillige ungdommer og Skullerud ungdomsskole - som stiller lokalener sine gratis til disposisjon i vinter- og høstferier.

Ventelister og masse pizza

Aulaen i toppetasjen er åsted for all nerdingen, konkurransene og spisingen, mens gymsalen i førsteetasje brukes til sovesal for de som har problemer med å holde øyelokkene åpne fire døgn i strekk.
Vi har plass til 88 ungdommer, og det er helt fullt nå. Vi har til og med 20 stykker på venteliste, forteller utekontakt Kari Solvang når Nordstrands Blad stikker innom på lørdagskvelden.
Det eneste lyset i den mørklagte aulaen er fra de mange dataskjermene, ellers er stemningen preget av summende stemmer, tastaturklimpring og lukten av svidd pizza.
Det kommer vel til å gå med rundt 500 grandiosaer, humrer utekontakt Erik Telnes, som løper rundt mellom fryseboksen, stekeovnen og sultne tenåringsgutter. For det er stort sett gutter som deltar på BølerLAN.
Vi har to-tre jenter her, men ikke så mange flere, opplyser gutta i The Crew. Det er de som er ansvarlige for det enorme datanettverket som rigges opp og benyttes under BølerLAN, i tillegg til å arrangere utradisjonelle konkurranser som for eksempel går ut på å spise til du spyr...
Å arrangere dette gir oss jo en følelse av makt, fleiper Jørgen Midtbø på vegne av The Crew.
Neida, det er veldig lærerrikt og så er det jo kjempegøy å drive med data. I tillegg at man sitter og spiller på egen maskin, så kan man spille nettverksspill og delta i scenekonkurransene. Etterhvert så har man ikke begrep om hva som er natt og dag. Noen svimer av over tastaturet, men de fleste greier å komme seg ned i gymsalen. Vi i The Crew hjelper folk og ordner opp når strømmen går, men får jo spilt litt selv også.

Spill vs. søvn

14-åringene Daniel Nilsen og Mads Gulbrandsen fra Bøler var blant de mange ungdommene som tilbrakte første del av vinterferien foran dataskjermen.
Vi er her fordi vi er nerder. Det er fint å komme hit og koble helt av. I fjor sov jeg tre timer på fire døgn, forteller Daniel.
Eh, jeg sov visst halve LANet i fjor, kommenterer Mads, som faktisk ser litt trøtt ut selv om det ikke er mer enn seks-syv timer siden arrangementet startet. Daniel bruker hovedsaklig tiden til å laste ned musikk og spille skytespill, mens Mads også lager film om BølerLAN.
Filmen min skal legges ut på BølerLANs nettsider, forteller Mads, mens Daniel prøver å regne ut hvor mange pizzaer han kommer til å spise frem til avslutningen tirsdag formiddag.
Det går vel med en 8-10 grandiosa, fastslår Daniel, mens Mads innrømmer at han kanskje skal en tur hjem og spise...

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.