RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Data er ferie!


Hver morgen klokken ni står Arve Haugland, til daglig spesialpedagog på Huseby skole, på skoletrappa og hilser alle barna velkommen. Foto: Bente Roestad
Hver morgen klokken ni står Arve Haugland, til daglig spesialpedagog på Huseby skole, på skoletrappa og hilser alle barna velkommen. Foto: Bente Roestad
- Jeg ønsker at barna skal komme hjem og si: "Yes, i dag har jeg lært noe, fått nye venner og hatt det gøy!", sier Gunhild Elle Løtveit, som har tatt permisjon fra inspektørjobben på Huseby skole for å utvikle Sommerskolen.

oslo: Oslobarna har for andre år på rad fått tilbud om gratis sommerskole. I underkant av 6000 elever fra første klasse og ut videregående skole har meldt seg på alt fra tallsprell til DNA, proteiner og selvlysende bakterier.
Magne Rolf (11) fra Marienlyst skole har meldt seg på kurs i både matematikk og IKT denne sommeren.
- Jeg synes det er veldig mye bra på Sommerskolen. Det er ikke vanskelig. Jeg liker egentlig vanskelige ting, derfor har jeg begynt å lese den siste Harry Potter boken på engelsk. Det er nok det vanskeligste jeg har gjort, smiler Magne Rolf.
- I gymtimen målte vi pulsen mens vi trente. Tallene skal vi sette inn i Excel for å lage et diagram, forteller Jens Petter.
To lærere går rundt i knallgule T-skjorter og hjelper til. Thomas Vikstvedt (22) er førskolelærerstudent og Anne-Cecilie Haugstvedt (20) tar master i realfag.
- Det er større lærertetthet på Sommerskolen enn i den vanlige skolen, sier Arve Haugland, som til daglig er spesialpedagog på Huseby skole. Nå er han med på å kvalitetssikre kursene og passe på at alle har det bra når de er på Sommerskolen.
Ett av elementene på kursene er annerledeshet. I "Regnemester 1" går elevene for eksempel på sløyden og lager en terning som de senere bruker til mattebingo. Neste dag er de på Trikkemuseet for å regne ut hvor gamle trikkene er. I gymtimen løper de rundt fotballbanen for å måle omkretsen og spiller kanonball på hele arealet etterpå.
- Sommerskolen er ment å være et supplement til den vanlige skolen. Her foregår læringen på litt andre arenaer, sier Arve som ble glad da en elev på Regnemesterkurset kom bort og sa:
- Jeg har lært om areal og omkrets på skolen før, men det er først nå jeg skjønner hva det er og hvordan jeg kan regne det ut.

Overhørt i skolegården

- Dobling er lettere enn å gange, sier en syvåring som går på Tallsprell.
- Dobling er det samme som å gange med to, svarer venninnen som er et år eldre.
- Dobling og ganging er ikke det samme, fastholder syvåringen. - Dobling er lettest!
- Nei, pluss er lettest, svarer venninnen.
- Pluss er morsomst, sier syvåringen.
- Du kan plusse penger, sier venninnen.
- Hei, vil dere ha epler fra hagen min? spør en gutt som også går på tallsprell.
Jentene takker ja, så sitter alle tre glade og fornøyde og spiser epler i skolegården.

Høy faglig kompetanse

- Målet er at barna skal bli flinkere i basisfagene samtidig som de har det gøy, sier Gunhild Elle Løtveit, daglig leder for Sommerskolen
- Det viktigste er at elevene får gode opplevelser hvor de lærer noe nytt på en annen måte. I undervisningen bruker vi andre læringsarenaer, som for eksempel Teknisk museum, forskningslaboratorium og selvsagt tilbud i nærmiljøet.
- Det er høy faglig kompetanse blant studentene som er lærere på Sommerskolen, sier Gunhild og legger til at alle elevene har ulike typer fysisk aktivitet en time hver dag. Kursdeltagerne får også en kulturell opplevelse i løpet av uken.
- Oslo kommune har bevilget penger til å drive Sommerskolen i fem år. Etter denne perioden håper vi Sommerskolen skal bli en permanent ordning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere