*Nettavisen* Nyheter.

Datarock hyller Garage

Bergensbandet Datarock inntar Garage Oslo 19. november med hemmelige gjester og kofferten full av overraskelser. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

– Skal Garage legge ned? Hæ? Vi kommer, sa Fredrik Saroea. Fredag 19. november blir det gravøl i Grensen 9.

SENTRUM: – Det er med stor sorg at vi konstaterer nedleggelsen av hovedstadens mest markante Bergensinnflytelse. Gravøøøøøøl!, insisterer Datarock-frontmann Fredrik Saroea i en pressemelding fra byen mellom de syv fjell.

Etter syv år stenger Garage dørene for godt 4. desember. Før den tid planlegger Datarock en helt spesiell konsert på en scene de har et helt spesielt forhold til.


– Første gang vi spilte i kjelleren under Grensen 9. var 14. april 2002 – den gang "ipod" het minidisc, Jonas trommet i Amulet, Tarjei var tynn og stedet het ”So What”. Åtte år og en haug med konserter senere kommer Datarock tilbake for å feire et av landets viktigste konsertsteder gjennom tidene. Garage er død. Lenge leve Garage, brøler Saroea videre.

19. november går mot å bli pønkevarianten av en Datarockkonsert man ikke har sett maken til siden de like eksklusive eksperimentene på scenen som gjorde bandet til legender i Bergen på andre siden av det siste tiåret.

Ryktene hvisker om hemmelige gjester og deilige overraskelser. Altså ikke noe å gå glipp av, lokker konsertarrangørene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.