*Nettavisen* Nyheter.

Dataspill er også kultur!

Ibrar (12), Hanad (12) og Nawas (11) fikk flest poeng i sangkonkurransen. De er helt enige om at dette var kjempegøy! Foto: Foto: May Helene Dahl

Dataspill blir en stadig viktigere del av vår kulturhverdag. Lørdag var det Singstar og fotballspill på biblioteket på Holmlia.

Klikk på bildet for å forstørre.

Spesialbibliotekar Eva Rekve er fornøyd med fokuset biblioteket setter på nye medier under spilldagen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ayub og Mefsaal har spilt fortballspill før, men Singstar prøver de for første gang.

Klikk på bildet for å forstørre.

Miran er ivrig etter å få flest mulig poeng.

HOLMLIA: Nordisk spilldag ble i år arrangert for andre gang på folkebibliotekene over hele Norden.

I Oslo var det filialene Bjerke, Hovedbiblioteket, Holmlia, Oppsal, Røa og Lambertseter som var med.

Nye medier

– Vi vil at dataspill skal bli et likeverdig kulturtilbud på linje med bøker, og mener det er en sjanger som hører med i bibliotekene, sier Eva Rekve som er spesialbibliotekar på Holmlia.

– Spilldagen skal sette fokus på og bidra til å styrke bibliotekenes rolle i samfunnet. Vi lever i en tid der nye medier og dataspill har en sentral posisjon. Bibliotekenes rolle er å kvalitetssikre spilltilbudet, sørge for å gjøre mange ulike spill tilgjengelige og videreformidle relevant informasjon til publikum.

Gøy med spill

Da Nordstrands Blad var innom på lørdag, var det sangkonkurranse som sto på programmet.

Stemningen var på topp blant de fremmøtte barna. Mange av dem har spill hjemme, men synes det er mer moro å spille sammen med andre på biblioteket.

På Holmlia arrangeres det også spilldager utenom den Nordiske spilldagen.

– Det er stort sett guttene som er de ivrigste til å benytte seg av tilbudet. Jeg trodde det ville være flere jenter her når vi har sangkonkurranse, men det er flest gutter her i dag også, kan Eva Rekve slå fast.

Spill for to millioner

Tidligere i høst meldte TV2 at det i Kulturdepartementets budsjett for 2011 er det satt av to millioner kroner til en innkjøpsordning for dataspill.

Markedet domineres i dag av utenlandske spill. Det er derfor behov for å sikre barn og unge tilgang til alternative produksjoner med norsk språk og innhold, mener Kulturdepartementet.

Eva Rekve bekrefter at de skal kjøpe inn flere norskproduserte spill.

– I dag er det Xbox og Nintendo Wii som er det mest populære tilbudet på Holmlia. De kan ikke låne med seg spillene hjem, så barna kommer hit rett etter skoletid og blir til vi stenger, smiler hun.


HVA MENER DU? HØRER DATASPILL HJEMME PÅ BIBLIOTEKENE? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER SAKEN!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.