RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Datt av stolen under Emil


Ellen Dokk Holm har gode minner fra Symra. Nå gleder hun seg til kinoen åpner igjen.
Foto: Kristin Trosvik
Ellen Dokk Holm har gode minner fra Symra. Nå gleder hun seg til kinoen åpner igjen. Foto: Kristin Trosvik
Les om da pappaen til Ellen Dokk Holm lo så fælt av Emil i Lønneberget at kinostolen han satt i falt av hengslene.

LAMBERTSETER/LJAN: Oslo kino og Nordstrands Blad har etterlyst minner fra Symra kino. Her kommer en av historiene.

Ellen Dokk Holm, nå bosatt på Ljan, har ett spesielt minne fra Symra kino hun husker spesielt godt.

– Det var skolekino med Emil i Lønneberget-film, og episoden da faren til Emil satte foten i malerspannet fikk min pappa til å le så fælt at kinostolen han satt i falt av hengslene – og pappaen min landet på gulvet! Jeg og min søster ble nok litt flaue. Jeg husker ikke eksakt når dette var, men cirka 1975. Jeg begynte på Munkerud skole i 1973, erindrer hun.

Kino er ekstra kos

Ellen Dokk Holm har nå to barn på ni og elleve år selv, og hun forteller at de har begynt å interessere seg for film.

– Yngstejenta på ni fortalte at hun hadde lyst til å se filmen om Winx-jentene (populær TV-serie for barn, red.anm.), forteller hun.

LES OGSÅ: Symra står ferdig2. juledag 1965

Ellen tror at kino fortsatt har en funksjon i samfunnet selv om mediet har fått hard konkurranse av tv, dvd, dataspill og internett.

– For barn i dag er likevel det å gå på kino noe ekstra hyggelig. Det er kos, man kan kjøpe litt popcorn og så er det noe man kan gjøre sammen. Ikke bare med familien, men også med gode venner. Å gå på kino dreier seg ikke bare om filmen, sier hun og legger til:

– En film man har sett på kino blir dessuten fort et samtaleemne, akkurat som når man har lest en bok.

Et pusterom

Dokk Holm gleder seg til Symra åpner igjen i oktober og sier at dette absolutt er et tilbud hun og familien vil benytte seg av.

– I dag drar vi gjerne til Ski hvis vi skal på kino, det er lettere med bil og unger. Det blir derfor veldig bra å få et tilbud her på Lambertseter, sier hun og roser de senere års norske historiske filmer.

– Som Max Manus og den nye, Yohan - barnevandreren. Det er veldig interessante filmer som har blitt publikumssuksesser, sier hun. Ellen Dokk Holm tror moderne mennesker trenger det tilfluktsrommet en kinosal kan tilby.

– Man blir sugd inn i en annen verden og er til stede der og da. Med telefon avskrudd og uten forstyrrelser. Det er ikke mange slike pusterom lenger. Det, selvsagt kombinert med fantastisk teknologi, gjør at inntrykkene blir mye sterkere på kino, avslutter Ellen Dokk Holm.

Konkurransen

Oslo kino i samarbeid med Nordstrands Blad oppfordrer folk til å fortsette med å sende inn bidrag til konkurransen «Mitt beste kinominne». Det kan være bilder fra Symra og/eller historier om opplevelser fra Symra. Alle historier og bilder er av interesse.

Lesere som har minner, bilder og historier fra Symra å dele, kan ringe eller sende sine bidrag til Nordstrands Blad på følgende måte: E-post: redaksjon@noblad.no. Telefon: 22639100

Postadresse: Nordstrand Blad, postboks 79 Bryn, 0611 Oslo

Merk e-post/konvolutt med «Mitt beste kinominne».

Noen av bidragene trykkes i Nordstrands Blad. Sluttdato for konkurransen er satt til 12. september. En vinner kåres etter denne datoen og premien blir en eksklusiv visning i en av Symras saler for vinneren med venner og bekjente med fritt valg av film.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere