RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Datter tvangssendes til annen skole – far fortviler


Fortvilet: Elend Darvin er forvilet over at datteren hans ikke får gå på skolen som ligger to minutter unna hjemmet. Han forstår ikke hvordan familien skal få hverdagen til å gå opp.
Fortvilet: Elend Darvin er forvilet over at datteren hans ikke får gå på skolen som ligger to minutter unna hjemmet. Han forstår ikke hvordan familien skal få hverdagen til å gå opp.
For første gang blir et barn fra Ammerudgrenda barnehage nektet plass på Ammerud skole. Pappa Elend Darvin er fortvilet.

Ammerud: Lokalavisen skrev nylig om 10 barn som ikke får plass på Ammerud skole, og som skal tvangssendes til Tiurleiken skole på Romsås. Elend Darvins datter er et av barna.

Del på Facebook

– Alle de andre som går sammen med henne i samme barnehage har fått plass.Det er ikke bra at hun blir splittet fra vennene sine. Dessuten har hun medisinske problemer. Hun blir kvalm hver gang hun må fraktes med bil eller buss eller t-bane, forteller Elend Darvin.

Lokalavisen får bekreftet at dette er et problem barnehagen kjenner godt, og som de har måttet ta hensyn til i forbindelse med utflukter. Hun blir så syk at hun må kaste opp.

– Ingen av oss har sertifikat. På grunn av hennes reisesyke kan vi uansett ikke kjøre vår datter til Romsås. Men jeg ser ikke for meg hvordan vi skal klare å få henne dit med tbane eller buss heller. Hun blir syk hver gang vi skal bruke et transportmiddel, dessuten hver gang vi tar heis, sier pappaen.

Fortvilet

Han slår fast at det er for langt å gå for en førsteklassing.

– Jeg kan ikke forstå at rektor ved Ammerud skole tar hensyn til medisinske forhold når hun velger hvem som skal få begynne ved skolen og ikke. Jeg og kona vet virkelig ikke hva vi skal gjøre. Vi er helt avhengige av begges inntekter for å klare å betjene huslån og studielån. Ikke har vi råd til å flytte heller. Situasjonen er helt låst. Vi klarer ikke å bo her uten skoleplass i nærheten, og vi klarer ikke å flytte. Hva i all verden skal vi gjøre? Hvem kan hjelpe oss, spør Elend Darvin.

Han og familien kan ikke forstå hvilke kriterier som følges, når deres datter ikke får plass.

– Min kone jobber i en barnehage 45 minutter herfra med buss. Hvis hun skal følge datteren vår, så mister hun trolig jobben. Jeg jobber som tolk, og må si ja til alle oppdrag uansett arbeidstid. Vi sliter på mange fronter allerede, dette gjør alt helt umulig, sier Elend Darvin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere