RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

David ble Årets Frisør


David Wyke suveren mester
David Wyke suveren mester
For tredje år på rad er David Wyke kåret til Årets frisør. Han er eneste frisør i Norge som har vunnet den prestisjefylte prisen mer enn en gang.

-Jeg har mottatt flere telefoner etter seieren enn noen gang i mitt liv. Det er utrolig hyggelig. Dette er en enorm inspirasjon for meg og alle som jobber hos meg, sier Wyke på klingende Liverpool-dialekt.

Han driver to store salonger i Oslo, en i Hegdehaugsveien og en i Thorvald Meyers gate. Begge går så det suser til tross for finanskrisen, og nå leter den suksessrike engelskmannen etter en ny adresse på Frogner for etablering av sin tredje salong.

Grossist i priser

Under stor festivitas i Oslo Konserthus ble David Wyke for tredje år på rad kåret til Årets Frisør i Norge. Det er unikt. Men Wyke og hans folk i Toni & Guy er faktisk vant til å hanke inn enda gjevere priser.

Han har vunnet flere internnasjonale kåringer, det største hittil var da han ble kåret til International Haidresser foran 10.000 kolleger fra hele verden, inkludert metropoler som New York og London.

-Da regner jeg med at du er dyrest i Norge?

-Nei, faktisk ikke. Vi ligger i det øvre sjikt hva gjelder pris. Men vi er avhengig av at kundene føler at de får valuta for pengene. Noe gjør vi riktig, for 85 prosent av kundene våre er gjengangere, forteller David Wyke.

Han har 45 ansatte, og de stor del av æren mener han tilfaller dem.

-Jeg får æren, men vi er et helt team som må jobbe sammen for å oppnå priser som dette. Vi blir bedømt utifra bilder som sendes inn. Her må stylist, fotograf, modell og frisør jobbe sammen som team om resultatet skal bli optimalt. Fotografen har jeg jobbet sammen med i mange år. Det er 13 år siden jeg kom til Norge fra England, og salongen åpnet jeg for drøye ti år siden. Fotografen er også engelsk, forteller Davis.

Mange ansatte

De to salongene har 19 stoler hver. David har bare tid til å klippe hår selv to dager i uken. Men mener han har ansatte som er så dyktige og interessert i å utvikle seg videre at det ikke er noe som helst problem.

-Det er sjelden noen slutter hos meg. Derfor er det ekstra viktig å komme i gang med en ny salong snart. Jeg har folk som fortjener å utvikle seg videre. Den beste måten er å få ansvaret for en egen salong, avslutter en strålende fornøyd prisvinner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere