*Nettavisen* Nyheter.

David Brocken vraket Kjetil Rekdal

TAR OVER JUNIORLAGET: David Brocken skal utvikle nye spillere til a-laget. Foto: ARKIVFOTO

Frigg Oslo FK forsterker satsingen på juniorlaget ved å ansette David Brocken som ny trener.

MARIENLYST: Mange lag har sikla på Brocken, men da han til slutt bestemte seg for å bli trener valgte han Friggs ambisiøse juniorlag. David Brocken (f. 71) valgte bort tilbudet om å bli assistenttrener for Kjetil Rekdal i Ålesund, og overtok som sportsdirektør og trenerkoordinator for ungdomsfotballen i Frigg i 2009.

Les flere sportsnyheter på dittOslo

I Norge er han mest kjent for å være en offensiv forsvarsspiller i Vålerenga og sentral i snuoperasjonen i 2004. Etter det var han ungdomstrener i Lierse SK, før han ble assistentrener for A-laget der da Rekdal ble hovedtrener. Han var deretter defensiv trener i Vålerenga.

Skal utvikle spillere

Frigg juniorlag begynte i 3. divisjon for to år siden, og har knapt tapt en kamp siden. I år spiller de i 1. divisjon med ambisjoner om opprykk til Interkrets. På spørsmål om hvorfor Brocken valgte å bli trener for juniorlaget er han krystallklar:

– Jeg ser virkelig fram til å arbeide med og utvikle dette kvalitetslaget, uttaler Brocken i en pressemelding.

Målsetting til Brocken er å klargjøre spillerne slik at de kan ta det neste steget opp til A-lagsnivå.

Skal rykke opp

– Målet er å rykke opp til Interkrets og skape et lag som kan kontrollere kampene. Min oppgave er å gjøre spillerne bedre individuelt, for dermed å heve nivået på laget, sier Brocken

Den nye treneren vil gjøre juniorlaget til et utstillingsvindu for alle ambisiøse spillere i Osloregionen:

– Frigg Junior Elite skal bli kjent for å utvikle ferdighetene til hver enkelt spiller slik at de blir klargjort for seniorfotball på høyt nivå.

– Vi har et profesjonelt miljø, og en erfaren trener, som brenner etter å dele sin erfaring og overføre sin kunnskap til de yngre spillerne.

Med på laget som assistentrener er Petrit Minaver Hasanaj. Hasanaj vil også fungere som kampleder for rekruttlaget vårt som spiller i 3.divisjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.