*Nettavisen* Nyheter.

Davy Wathne tror Rekdal tar VIF til fjerdeplass

TV2s fotballekspert Davy Wathne trosser mange andre eksperter og tipper mye jubel for Vålerenga i år. Foto: Foto: Marius Kaniewski og Terje Pedersen, ANB

De fleste tror på et middels 2014 for Vålerenga, men TV2-ekspert Davy Wathne tror Kjetil Rekdal fører laget til fjerdeplass.

Klikk på bildet for å forstørre.

Davy Wathne betegner Kjetil Rekdal som den beste taktikeren i Tippeligaen. Foto: Foto: Christian Haksø

OSLO: Fredag starter Tippeligaen, og det går sport i å tippe hvordan tabellen ser ut ved sesongslutt. Gjennomgangstonen i mediene er at Vålerenga vil havne et sted rundt niendeplassen på tabellen.

Men TV2-profilen Davy Wathne er mer optimistisk på Engas vegne. I hans tabelltips, som han offentliggjør på Studvest.no, står Kjetil Rekdals gutter på fjerdeplass.

Overfor dittOslo.no bekrefter fotballeksperten fra Bergen at trener Kjetil Rekdal er en viktig grunn til tipset.

– Jeg mener Kjetil Rekdal er den smarteste taktikeren i norsk tippeliga. Han er en dyktig strateg, og jeg tror Rekdal begynner å få satt sitt preg på laget. Han får ting inn i system og får spillerne til å forstå hva han jobber med. En del begynnervansker vil nå være satt til side, sier Wathne.

Viktig kollektiv

Rekdal fortalte nylig at han raskt så at ting ikke var som han trodde da han kom til Vålerenga. Mange spillere har forsvunnet siden den gang, og nye har kommet til. Davy Wathne tror det kan være positivt.

– Jeg tror Rekdal nå har valgt ut de spillerne han ønsker seg og kvittet seg med noen han ikke trivdes med, sier Wathne.

TV2-eksperten mener løpskraft, energi, trøkk og stå på-vilje karakteriserer en spillergruppe som passer bedre til Kjetil Rekdals stil. I tillegg påpeker han viktigheten av at de er lojale mot trenerens opplegg.

– Hvis du er en god enkeltspiller, men driver med dine egne greier, blir helheten skadelidende. Det fungerer ikke, slår Wathne fast.

Selv om han tror en spiller som Vidar Örn Kjartansson vil score mye i år, er det nemlig kollektivet bergenseren fremhever som en styrke.

– Jeg tror en del slumrende helter som Grindheim og Hæstad vil få en ny vår. Med suksess og medgang blir det mer gøy. Men summen av enkeltspillere er viktigst. Noe virtousitet forsvinner nok med en spiller som Bojan, men man får tilbake et kollektiv og innsats.

Se Kjetil Rekdal vurdere 2013-sesongen i Bohemen Live her!

Trenger klassespillere

Et fjerdeplass-tips fra Davy Wathne vekker nok håpet om medalje hos noen Vålerenga-supportere. TV2-eksperten tviler imidlertid på at VIF kan nå enda høyere.

– Vålerenga trenger flere klassespillere og mer rutine for å nå enda høyere. Og så må de ha litt mer kontinuitet. Ingen vinner noe det året de blir rasket sammen, for fotball er en kollektiv øvelse, sier Wathne.

Les hvor andre medier tipper Vålerenga her!

Hva tror du om Vålerengas plassering i 2014? Send inn ditt tips i skjemaet nedenfor!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag