*Nettavisen* Nyheter.

Dawda i farta

Dawda Leigh (i rød vest) har blitt en viktig brikke for Vålerenga i sin første sesong i eliteserien. Her er kantspilleren dypt konsentrert under en treningsøkt på Valle.

Dawda Leigh har tatt eliteserien med storm etter overgangen fra Skeid i vinter.

VALLE: Den hurtige kantspilleren har spilt seg til fast plass på Martin Andresens lag, og mot Molde i forrige seriekamp noterte også Oslo-gutten seg for sitt første eliteseriemål.

– Det var utrolig gøy å score mitt første mål på toppnivå, sier Dawda.

Den tidligere Skeid-spilleren scoret det første målet i 3-0-seieren over Molde, da han fyrte av fra 20 meter. Molde-keeper Jan Kjell Larsen slapp det tilsynelatende enkle skuddet forbi seg, og dermed var Dawdas første VIF-mål et faktum.

Mange assist

Selv om ikke scoringen i seg selv var så imponerende, har Dawda satt fart på et til tider blekt VIF-lag i starten av årets sesong. Lynvingen fra Ellingsrud har blant annet notert seg for tre målgivende pasninger. Det er mest i VIF sammen med Freddy dos Santos.

– Det har gått greit. Veldig moro at jeg har fått så mye spilletid som jeg har fått, sier Dawda.

I fjor spilte Dawda for Skeid i 2. divisjon. Nå er han en viktig brikke for Vålerenga i eliteserien. Det synes den jordnære 22-åringen er rart.

– Jeg er egentlig overrasket over hvor fort det har gått, smiler VIF-spilleren.

God selvtillit

Mange har lagt merke til fotballferdighetene til Dawda, og VIFs supportere kåret kantspilleren til vertenes beste spiller i to av de tre første hjemmekampene. Overfor VIF TV hadde Dawda følgende treffende kommentar etter 1-1-oppgjøret mot Brann:

– Jeg kommer fra 2. divisjon, men de jeg møter i Tippeligaen er bare mennesker de også. Når man får selvtillit går det litt av seg selv.

Nå er det først Fredrikstad-backene som skal få slite med formspilleren Dawda 16. mai. Etter det jakter Ellingsrud-gutten sin første derbyseier, når Lyn står på motsatt banehalvdel fem dager senere...

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.