RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Døden på Oslo Vest


På lorrys: Hovedpersonen i bøkene til Bjørn W. Magnussen bruker mye av sin tid med å nyte whisky på Lorrys nederst i Hegdehaugsveien.
På lorrys: Hovedpersonen i bøkene til Bjørn W. Magnussen bruker mye av sin tid med å nyte whisky på Lorrys nederst i Hegdehaugsveien. Foto: Foto: Anita Bakk Henriksen
Frognerforfatter Bjørn W. Magnussen er ute med tredje bok om privatetterforskeren Adelsten Haakeby, og igjen handler det om mord på Oslos beste vest

Frogner: To kvinner blir funnet drept, og den kvinne- og whiskyglade Adelsten Haakeby tar saken i samarbeid med sine gode venn og tidligere kollega i politiet, førstebetjent Aage Sandstuen. I denne boken vikler de to seg inn i kampen mot en usynlig drapsmann, som gjør flere anslag mot hovedpersonen.

Del på Facebook

Blitt en bedre forfatter

Boken er den tredje i rekken, men “Dødes latter stilner aldri” blir nok ikke den siste.

– Nei, jeg har fått smaken på å skrive, og tilbakemeldinger på at jeg har blitt en bedre forfatter, forteller Bjørn W. Magnussen da Lokalavisen møter han på Lorrys nederst i Hegdehaugsveien.

Stedet er ikke tilfeldig valgt, det er nemlig Lorrys som er stamstedet til privatetterforsker Haakeby, og her han nyter sitt faste glass med Four Roses Whiskey.

Teknisk riktig

Og Magnussen kommer til å fortsette å holde seg i nærområdet.

– Som Frogner-gutt er det naturlig for meg å skrive om det området jeg kjenner best, sier Magnussen som har lagt hendelsene i boken over hele Oslo vest.

– Det har tatt lengre tid med denne boken enn de to forrige?

– Ja, det stemmer, men så er den også seksti sider lengre. Jeg har i tillegg brukt veldig mye tid på research for å få alt så teknisk riktig som mulig, og fått flere ulike fagfolk til å gå gjennom boken, sier han.

God hjernetrim

Magnussen begynte å skrive da han sluttet å jobbe.

– Det er fantastisk god hjernetrim, for når man er i prosessen sirkulerer boken i hodet hele tiden, forteller han og smiler.

Og tilbakemeldingene på serien om Haakeby har vært en positiv opplevelse.

– Det er så mange som har kommet til meg og fortalt at de liker bøkene, og det er utrolig hyggelig! avslutter Magnussen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere