RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dødfødt forslag

Prinsdal Skytebane ble nedlagt 31/12-07. Høyre/Frp foreslår forlengelse til ny bane foreligger. Man kan ikke forlenge noe som er nedlagt.

La oss allikevel se på situasjonen, og teoretisere litt over forslagets mulige skjebne:

Det er Oslo Bystyre som eventuelt skal stemme over forslaget. Oslo Bystyre har 59 medlemmer av disse har Høyre og Frp. 25 medlemmer til sammen. Skal de få flertall for forslaget, trenger de 5 stemmer i tillegg, og havner derved på 30, mens "taperne" får 29.

Hvor skal de hente de 5 stemmene fra? Ikke hos KrF, for de har bare 2 medlemmer i Bystyret (ved siden av at de klart har sagt at de ikke ønsker fortsatt skyting). Ikke fra de Røde, for de har bare 3 medlemmer i Bystyret, og har også sagt klart ifra at de ikke ønsker fortsatt skyting. SV har 6 medlemmer, og er en teoretisk "redning", men den er så teoretisk at den bør klassifiseres som helt urealistisk ut fra vi vet om SVs holdning i saken.

Vi sitter igjen med Arbeiderpartiet og Venstre som teoretiske "jokere" i dette spillet. Imidlertid: Rune Gerhardsen har stått oppreist i hele denne prosessen, og lovet velgerne at Arbeiderpartiet er urokkelig. Og han står fortsatt urokkelig, se Nordstrand Blad 10/1-08 citat: "Nå kan vi ikke lage mer surr i denne saken. Det er fattet et vedtak, og banen i Prinsdal er nedlagt."

Det eneste parti som da gjenstår, er Venstre, som har de 5 medlemmene som Høyre/Frp så sårt trenger. Jeg har selv vært Venstre-velger i alle år, og har i personlig samtale med Ola Elvestuen (leder i Oslo Venstre) blitt forsikret om at vi kan stole på at Venstre er mot fortsatt skyting. Ola har dessuten flere ganger bekreftet dette overfor oss i Aksjonskomitèen.

Hvis vi kke skal miste absolutt ALL respekt for politikernes løfter, må vi kunne si: FORSLAGET FRA HØYRE/FRP ER DØDFØDT!

Harald Thorstensen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere