RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dødsfarlig sniking

nn At bilister er fortvilte over bommene rundt i byen er det ingen tvil om. Det kan vi også forstå. Skatter og avgifter er det nok av fra før. Men at noen bilister går til det skrittet at de forsøker å snike unna bomavgiften, det kan vi ikke helt forstå. Ihvertfall ikke når de risikerer uskyldige liv.nn 4. mars skrev vi om bilister som la seg i motsatt kjøreretning for å slippe unna bommen i Tvetenveien. Bilistene ønsket å spare seg for en avgift på 25 kroner. Det bilistene ikke har vært klar over er at gjennomkjøringen blir registrert uansett.

Likevel, villmannskjøring for å slippe unna en betaling på 25 kroner kan gå virkelig galt. Tenker bilistene på at neste gang de forsøker å snike, så kan de treffe en bil som kommer i mot?

Tenker de på farten de muligens kan treffe en motgående bil i?nn I dagens utgave går Andreas Behring hardt ut mot bomsnikerne. – Det er ikke verdt å drepe for 25 kroner, sier han og foreslår blant annet midtdeler.

En ting er sikkert, og det er at noe må gjøres. Det er for mange tilfeller av at ulykker må skje før noe blir gjort. La ikke en ulykke skje i Tvetenveien før tiltak blir gjennomført.

Hva er prisen for en midtdeler?

Vel, prisen er ihvertfall ikke noenting i forhold til det å spare seg for en ulykke.nn Statens vegvesen uttalte 4. mars at de ikke kom til å sette inn noen tiltak på stedet. De skal se an utviklingen. Det er for slapt. Hva om utviklingen blir ulykker? Er det ikke da bedre å være føre var og slippe en utvikling i den retningen?

Det er bilistenes ansvar å kjøre forsvarlig. Men Statens vegvesen har også et ansvar i slike saker, og det er å forhindre ulykker.

Når bilistene ikke klarer å tenke selv, må makta trå til. Men her er makta fraværende. I saken kommer det frem at samferdselsbyråd Jøran Kallmyr må sørge for at vegvesenet kommer fram til en løsning.

Vi håper løsningen kommer før ulykkene. I mellomtiden, før løsningen er på plass, så får bilister bruke hodet to ganger. Når ulykken først er ute, var det verdt å prøve å snike unna 25 kroner?Det er for mange tilfeller av at ulykker må skje før noe blir gjort

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere