RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dødsulykker i krisekryss


Eystein F. Husebye har i likhet med mange andre advart mot følgene av det kaotiske trafikkområdet. Her står han i det området hvor dødsulykken skjedde 31. oktober.
Eystein F. Husebye har i likhet med mange andre advart mot følgene av det kaotiske trafikkområdet. Her står han i det området hvor dødsulykken skjedde 31. oktober. Foto: Arkivfoto
To menn er påkjørt og drept med korte mellomrom i henholdsvis Vinderenkrysset og Røakrysset.

VESTRE AKER: Mandag 31. oktober ble en eldre mann kjørt ned av en trailer i krysset Holmenveien/Borgenveien på Vinderen.

Tråklet seg mellom bilene

– Ved tolvtiden var det en eldre mann som gikk over gangfeltet i Holmenveien. Bommen til T-banen var nede og trafikken sto stille i og rundt krysset da mannen tråklet seg mellom bilene i fotgjengerfeltet. Ulykken skjedde da han ble påkjørt av en trailer og havnet mellom vei og trailer. Armen hans ble blant annet kjørt over. Han levde og var ved bevissthet før han ble kjørt til sykehus. Skadene var likevel så omfattende at mannen som var født i 1917 døde av skadene, sier leder av trafikketterforskningsavsnittet på Grønland, Knut Nysæter.

Kaotisk

Denne avis har gjennom flere artikler beskrevet de kaotiske forholdene rundt Vinderenkrysset og behovet for å få fortgang i planene om nytt Vinderenkryss. For to år siden ble Vinderenkrysset kåret til "farligste kryss" i Oslo vest av leserne.

Les også:

Et under at ingen ble drept i min tid

Gutt påkjørt på Vinderen– Saken blir etterforsket for å bringe på det rene hva som har skjedd. Trafikkforholdene i dette området kan oppleves som småkaotisk når bommen er nede, med stillestående kø på begge sider av bommen, sier Nysæter.

Den tapende part

29. september ble en eldre mann påkjørt og drept i Røakrysset.

– Mannen som var født i 1916 krysset gaten på skrå ved Røakrysset. Det kan virke som han krysset utenom fotgjengerfeltet. Dette skjedde om kvelden, hvor mannen ble påkjørt av en større bil. Han døde av skadene han pådro seg. Nesten alle dødsfall i trafikken i Oslo rammer myke trafikanter. De er den tapende part i møtet med store kjøretøyer. Her er det om å gjøre å være obs, selv om man har rettigheter og plikter knyttet til trafikken. Man må også ta også ansvar for egen sikkerhet, sier Nysæter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere