RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De eldres valg

Bård Folke Fredriksen (H) skriver i Nordstrands Blad 24.5. om det såkalt frie brukervalget i hjemmetjenestene. Som han påpeker kan brukerne velge om det er kommunalt eller privat ansatte som skal komme hjem til dem og utføre praktisk og personlig bistand.

Det bør være selvsagt at den enkelte bruker i størst mulig grad skal få ha en fast hjemmehjelp, og selv velge hvem det skal være. Men det er ingenting i veien for at dette valget kan foretas innenfor det kommunale tilbudet. Med flere heltidsstillinger i den offentlige omsorgen, ville det bli mulig å gi alle eldre en fast hjemmehjelp og flere å velge blant.

I stedet har Høyre-byrådet ansatt nye byråkrater som administrerer det såkalte frie brukervalget, som kontrollerer private tilbydere som tjener penger på omsorg, og som sender ut glanset reklame for "valgfriheten" i posten. Disse midlene kunne gått til flere heltidsstillinger og til å gi flere eldre flere timer med hjemmehjelp. Det frie brukervalget innbefatter nemlig ikke hva slags eller hvor mye hjelp man får.

Senterpartiet er imot å bruke flere omsorgskroner på administrasjon og på å skape overskudd for private aktører som vil tjene penger på velferden. Kommunen stiller ikke krav om at de privat ansatte skal ha tariffavtale. Disse har dermed dårligere arbeidsvilkår enn de kommunalt ansatte i et fra før krevende yrke. Sp vil ivareta den enkeltes valgfrihet innenfor et bedre offentlig tilbud, der man tar godt vare på både brukerne og de ansatte.

Lars Rottem Krangnes

og Karoline Bjerkeset

bystyrekandidater for Senterpartiet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere