Gå til sidens hovedinnhold

De er klare for første time

Elever, foreldre, lærere og ikke minst rektor ved Bestum skole kan puste lettet ut. Paviljongene på Blokkajordet kan settes opp.

Blokkajordet:: Tillatelsen kom på torsdag og fredag feiret vi, sier rektor ved Bestum skole, Turid Mæhlum.

Bestum skole skal i år bygges om, utvides og moderniseres. De 470 elevene må flyttes og det eneste alternativet som sto igjen var en paviljongløsning på Blokkajordet i byggeperioden.

Undervisningsbygg hadde gjort enkelte feil i søknaden til plan- og bygningsetaten. Det gjorde at søknadsprosessen ble forsinket og hele flytteprosessen og oppstarten av arbeidet med den nye skolen sto i fare. I tillegg kom det sterke naboprotester mot oppføring av paviljonger på friområdet, hvor man også fryktet sterk trafikkvekst til den provisoriske skolen.

Oktober 2009

Tillatelsen betyr at vi kan sette i gang arbeidet på Blokkajordet med en gang. Nå kan vi endelig planlegge skikkelig, sier Mæhlum.

Opprinnelig skulle grunnarbeidene på Blokkajordet starte i november og elevene skulle flytte inn februar.

Vi håper at paviljongene står klare i april. Nå kan vi få fortgang i rydding og pakking på skolen. Vårt mål er at den nye skolen skal stå ferdig til innflytting i oktober 2009. Jeg er optimistisk og har håp om det kan bli tidligere enn dette, sier Mæhlum.

Skolen står overfor store utfordringer når de provisoriske lokalene skal tas i bruk.

Ikke fullverdig

Hvert klassetrinn har en del av en etasje, med tre vanlige rom og ett større rom. En av de store utfordringene blir gymtimene. 6. og 7. trinn har fått plass på Øraker skole. For de andre trinnene er mye basert på uteaktiviteter i for eksempel Mærradalen og på Sollerudstranda. Vi vil også få til innegym i klasserommene. Dette er ikke et fullverdig tilbud og derfor forsøker vi å leie andre lokaler. Et annet problem er band og musikkundervisningen. Her må vi også finne egnede lokaler. Vi møter hele tiden stor velvillighet fra andre skoler og barnehager i området, så vi skal nok finne gode løsninger. Når det gjelder store fellesaktiviteter for skolen, håper vi på et samarbeid med Ullern kirke, sier Mæhlum.

Tross alle utfordringene er det først fremst en lettelse for hele skolen at arbeidene kan komme i gang.

Vi vil trives på Blokkajordet, sier en optimistisk rektor.
Elevene på 4. trinn gruppe AB kom til Blokkajordet og prøvesatt plassen i samme mønster som i klasserommet.

Om de gledet seg til å få ny skole?

Jaaaaa!

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus