Gå til sidens hovedinnhold

– De er veldig gode, og jeg prøver da å gjøre det enda bedre

Fem spillere fra Oslo skal måle krefter med landets beste på Statoil Talentleir i Porsgrunn. Ridouan Essaeh ønsker å bli en bedre fotballspiller under oppholdet.

OSLO/PORSGRUNN: Fra onsdag til søndag denne uka arrangeres talentleir i telemarksbyen. Der skal landets største talenter i alderen 15 og 16 år vise seg fram.

Nåløyet for å bli tatt med er veldig trangt og spillerne er veldig spent på hva som venter dem.

Fem spillere fra Oslo

Totalt fem spillere fra Oslo er kalt opp til talentleiren.

Mathias Gjerstrøm og Anenthan Kanaganathan er kalt opp til henholdsvis G16 og G15 landslaget, mens Ridouan Essaeh og Markus Rix er med i G16 sin utfordrertropp. Heidi Ellingsen er med i J15 sin landslagstropp.

De har alle jobbet hardt for å komme dit de er nå.

Anenthan Kanaganathan er glad for oppfølgingen han har fått fra moderklubben Skeid.

Jeg spiller for Skeid, en klubb med mange bra trenere som hjelper meg med å bli en bedre fotballspiller. Skeid G97 har et veldig bra lag med spillerne som har ekstremt bra individuelle ferdigheter, som gjør det til en bra treningsarena for meg. Krets- og regionsamlinger er der jeg virkelig får sett hvor jeg er i forhold til de beste i regionen og byen på min alder.

LES FLERE SPORTSSAKER FRA DITTOSLO HER

Gode holdninger

Ridouan Essaeh gleder seg til nye utfordringer og ser på spillerne han skal møte som konkurrenter. Han mener dette gir han en ekstra drivkraft til å jobbe hardt.

– Jeg ønsker å bli en bedre spiller under talentleiren. Kanskje lære noe nytt, og ikke minst ha en opplevelse som aldri før. Medspillerne som er der konkurrentene mine. Det hjelper meg I utviklingen min. De er veldig gode, og jeg prøver da å gjøre det enda bedre enn dem.

Essaeh vet også at det kreves mye for å bli god, men mener at det å ha det gøy er en viktig suksessfaktor.

– Jeg vil bli så god så mulig, men for å bli det trenger man å jobbe hardt. Det viktigste er at jeg har det gøy, og at jeg driver med det jeg liker å gjøre. Hvis jeg har det i bakhodet, vil jeg lykkes. Mye trening, gode holdninger er noen få nøkkelord til suksess.

Markus Rix ønsker å bli profesjonell fotballspiller, men legger vekt på at utdanning er viktig.

– Mitt høyeste ønske er å leve av fotballen, å bli så god at jeg en dag spiller i en storklubb i Europa. Utdannelse ved siden av fotballen er også viktig og derfor begynner jeg på Wang Toppidrett til høsten slik at jeg kan kombinere fotball og skole. Jeg liker skolefag også og ønsker å utvikle meg selv hele tiden. Men hvis jeg ikke kan leve av fotball, så ønsker jeg å bli lege eller advokat. Gjerne innenfor idrett.

Bærebjelke i talentarbeidet

Talentleiren i Porsgrunn har gjennom årene vært en bærebjelke i talentarbeidet i NFF. Her er landets største talenter samlet, både på spillersiden og trenersiden.

– Statoil Talentleir er en viktig arena for spillerutviklingen. For de to yngste landslagene på gutte- og jentesiden er dette starten på landslagsopplegget for de neste årene, forteller Jan Roar Saltvik, fagansvarlig for spillerutvikling i NFF.

– Vi hører hvert år at spillerne synes det er gøy å møte kjente og dyktige trenere, og få testet seg mot de beste spillerne på nasjonalt nivå. Jeg tror det skaper stor motivasjon å være her både for unge og voksne, avslutter Saltvik.

Utviklingssjef Stig Inge Bjørnebye i NFF er fornøyd med at talentleiren nok en gang blir arrangert.

– Norges Fotballforbund er privilegerte som har med en så sterk og viktig samarbeidspartner som Statoil i dette prosjektet. Uten deres støtte ville det vært vanskelig å holde et så høyt aktivitetsnivå, sier Bjørnebye.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre