RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De fant lysende skatter


Klasse 6b Disen skole.
Klasse 6b Disen skole.
Hvor mange reflekser har du i lomma? Sannsynligvis ingen. Det er veldig dumt, bare spør 5b på Korsvoll eller 6b på Disen.

RÅDHUSET: 6700 skolebarn i Oslo har engasjert seg i oppkjøringen til årets reflekssesong. Gjennom kampanjen «Klar, ferdig, gå med refleks» har de i løpet av to høstuker gått 38.420 turer til skolen, samtidig som de har deltatt i skattejakt etter ubrukte reflekser hjemme hos seg selv.

Disen og Korsvoll

Elevene fra Disen og Korsvoll gikk til skolen hver eneste dag i aksjonsperioden, og de var blant de ni klassene som fant flest bortgjemte reflekser. For det ble klassene premiert med 5000 kroner hver i Rådhuset på «Refleksdagen» på torsdag.

Håper vi kan bruke premien på en klassetur. Kino eller McDonald's eller noe, sier Markus Aaris Vedal (11), og Anikken Greni Sundland skyter inn:

Ja det må være på noe kult.

Hvis det er noen på Disen som til sin forskrekkelse finner seg selv i høstmørket med tomme lommer, er det ikke umulig at det er 6b's feil. For selv om de fleste refleksene ble funnet i skuffer og skap så..

..har jeg tatt noen reflekser fra jakker hjemme, innrømmer Anikken.

Men er det så lurt da?

Nei, jeg vet ikke..

Redder liv

Men alle refleksene elevene har samlet inn skal henges på jakker og bager og tas i bruk av dem som ikke ennå har skjønt poenget. Bare åtte prosent av Oslos fotgjengere bruker refleks. Det er for dårlig, mener elevene.

Det er viktig med refleks for at man skal synes i mørket. Reflekser kan faktisk redde liv, sier Marius Tiller Torstveit (10) og Tirill Marie Roland (11).

Jeg tror folk begynner å se hvor viktig det er med refleks, sier Anniken.

Og det er ikke mangelen på reflekser som gjør at det er få som bruker dem. Det er nok latskap. Klasse 5b på Korsvoll fant 353 reflekser bortgjemt hjemme hos seg selv. 6b på Disen fant 566 reflekser.

Oppfordringen fra elevene, Trygg Trafikk og Trafikketaten er klar: Bruk refleks når du skal ut i høstmørket, selv på korte turer og selv om det er gatelys der du skal gå. Refleks er en billig livsforsikring,

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere