RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De fôrer radioen din med pop

«I’m your radio», synger Eva Weel Skram i «Signals». Nå er Eva & The Heartmaker klare for mer radiopop med albumet «Dominoes».

GRÜNERLØKKA: – Vi skriver ikke låter med den hensikt at de skal bli singler, men vi ser fort om de er kandidater eller ikke, sier Eva etter radiogullrekka med «Superhero», «Please», «Mr. Tokyo» og senest «Signals».

Elektro og akustisk

Arbeidet med «Dominoes» har pågått en stund. Faktisk helt siden «Let’s Keep This Up Forever» fra 2009 lå klar i butikkene.

– I januar i fjor var vi på Giske på Sunnmøre og gjorde en del låter i en mer akustisk drakt. Siden det har vi dreid oss mer mot elektropop, sier Eva og viser til tredjesingelen «Gone In A Flash» i tillegg til de foregående radiolåtene «Mr. Tokyo» og «Signals».

Variert

«Dominoes» er en relativt kort affære, med åtte låter og en samlet spilletid på drøye 31 minutter med forskjellige musikalske uttrykk.

– Det er stor variasjon. Jeg liker ikke plater der neste låt høres ut som en videreføring av den forrige låta. Her lever låtene sine egne liv, selv om de også er på samme kapittel, forteller Eva.

Liveband

Selv om duoen er blitt mer programmerte i studio, har bandet vært ute og spilt flesteparten av låtene live allerede til stort hell.

– Da vi hadde releaseparty for første platen vår, var det også vår første konsert. Etter det har vi spilt mye live, og vi tenker også konsertformatet når vi lager låter. Det skal være moro å spille musikken vår live, derfor er flere låter gjort flere ganger på konsert før de dukker opp på plate, sier Eva.

Turné

Eva & The Heartmaker legger ut på turné denne uken. De starter i Gudbrandsdalen før Eva ender opp på hjemmebane under Veka i Sogndal. Parkteatret får besøk av det nå 7 mannssterke bandet 17. mars.

– Vi elsker Grünerløkka og har nettopp flyttet inn i ny leilighet der. Vi gleder oss veldig til Parkteatret. Før den tid skal vi også spille fem låter under VM på Ski søndag 27. februar, sier Eva. Turnéen varer i første omgang ut april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere