Gå til sidens hovedinnhold

– De fraskriver seg måkeansvaret

Berit Breirem fortviler over manglende måking av Borggata på Tøyen. - Her har ikke det blitt måket i år og kommunen nekter å ta ansvar, sier hun til Østkantavisa.

TØYEN: Da Østkantavisas utsendte var på stedet fredag, var det tydelig at ingen hadde tatt ansvaret med å både måke og salte området. I løpet av ti minutter hadde et tjuetalls mennesker passert området og flere personer, inkludert den utsendte, sklidd på det glatte underlaget under snøen.

– Folk må gå omveier for å komme seg gjennom området. For oss som har problemer å gå er dette en veldig farlig vei, sier Berit Breirem.

Hun opplyser at hun har vært i jevnlig kontakt med forkjellige instanser uten at noen er villig til å ta på seg ansvaret og rydde gaten en gang for alle.

– Vi har ringt samferdselsetaten, som igjen henviser oss til Bydel Gamle Oslo. Når vi kontakter de så henviser de oss videre tilbake til Samferdselsetaten, som ikke har ansvaret for denne gata, hevder hun.

De har blitt fortalt at siden den lille gata ligger ved siden av Sørli barnepark skal det være Bydelen sitt ansvar å måke den.

– Vi tror at de ikke måker for å spare penger og det er for så vidt greit. Men det må ikke gå ut over helsen til folk. Husk dette er en meget trafikkert vei og flere har allerede sklidd og hatt problemer i løpet av den korte tida vi har stått her, avslutter Berit Breirem.

Joakim Hjertum i Samferdselsetaten understerker at Borggata er etaten sitt ansvar. Denne blir måkt og strødd. Men Breirem sikter til en gangsti som går gjennom Sørli lekepark. Denne er det imidlertid Bydel Gamle Oslo som har ansvaret for. Berit Utvik heller kaldt vann i blodet på den som etterlyser strøing og måking her.

– Der har vi ikke noen snøbrøyting. Når det gjelder parker, er det kun det som er del av turveisystemet som blir brøyta. Dette er en snarvei. Lekeplasser og parker holdes ikke åpne, sier hun til Østkantavisa.

– Det er første gang jeg hører noen klage på dette. Vi har en avtale med Park og Idrett frem til 2012, og vi gjør nok ikke noen endringer på denne, sier hun.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året