*Nettavisen* Nyheter.

De gode hjelperne

Tenk globalt handle lokalt! Det var i sin tid et slagord som miljøbevegelsen og Gro Harlem Brundtland brukte flittig. Poenget var å illustrere at uansett hvor omfattende og internasjonale verdens miljøproblemer var, så kom en ingen vei før hver enkelt startet med seg selv.

Denne leveregelen passer i mange sammenhenger, ikke bare innen miljøvern. Omsorg og medmenneskelighet er en annen arena hvor det gjelder å "handle lokalt".

Det er sagt at ensomhet er vår tids svøpe. Et paradoks er det i hvert fall at mens de yrkesaktive jager rundt i hverdagen både før og etter jobb, blir det mindre tid til overs for alle utenfor egen kjernefamilie. Det kan dreie seg om naboer eller eldre pårørende som føler at ingen har tid til å sette seg ned for å slå av en prat. Noen opplever at nettverket forvitrer sakte men sikkert, andre har kanskje ikke hatt et nettverk på mange år.

Enkelte ganger kan det være ekstra følbart. De fleste av oss synes blant annet det er hyggelig å bli husket ved åremålsdager. Det har rosekomiteen i Nordstrand menighet sett. De besøker alle bursdagsbarn som fyller 80, 90 eller 100 år. Alle i menigheten, intet mindre!

Vi er fulle av beundring for dette bidraget til trivsel og glede fra Tove Sjønnesen og hennes medhjelpere. Her har menigheten funnet en glede som kan favne alle, og årlig er de tolv frivillige innom rundt 200 nordstrandsbeboere.

Selv om ikke alle ønsker stor ståhei rundt åremålsdagen, opplever rosekomiteen så og si aldri å bli avvist. I dagens avis forteller Sjønnesen blant annet at spesielt de som bor på sykehjem setter pris på rosene.

Rosekomiteen har funnet sitt lille bidrag, som så absolutt bidrar til en hyggeligere bydel. Det er også mange andre som gjør en frivillig mellommenneskelig innsats i våre tre bydeler. Det har vi blant annet sett gjennom alle de gode forslagene som har kommet på brukere av Humanitærbilen. Her vil våre lesere etterhvert få stifte nærmere bekjentskap med noen av kandidatene gjennom året.

Men Nordstrands Blad ønsker i 2006 å sette enda mer fokus på alle de gode hjelperne, og derfor håper vi på flere tips. Ta kontakt med redaksjonen dersom du vet om andre som bidrar med det lille ekstra for trivsel og omsorg i ditt nærmiljø. De fortjener å få komme frem i lyset!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.