RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De Grønne på vippen i St. Hanshaugen


DE GRØNNE: Førstekandidat for De Grønne i Bydel St. Hanshaugen, Sindre Buchanan.
DE GRØNNE: Førstekandidat for De Grønne i Bydel St. Hanshaugen, Sindre Buchanan. Foto: ARKIVFOTO
Med syv mandater på hver side sitter nå Miljøpartiet de Grønne på vippen med ett mandat i bydel St. Hanshaugen. Frp er helt ute av det gode selskap.

ST. HANSHAUGEN: Det store spørsmålet er hvor De Grønne ønsker å plassere seg i det politiske landskapet.

– Vi vil ikke si at vi tilhører den ene eller den andre blokken, det eneste kravet vi hadde var å ikke samarbeide med Frp, men nå blir ikke det et problem, sier førstekandidat for De Grønne i bydel St. Hanshaugen, Sindre Buchanan.

Del på Facebook

Utelukker ingenting

Han understreker at det er politikken som er i sentrum for partiet, og de utelukker ikke samarbeid med noen av partiene. Hvem som blir neste BU-leder vil han heller ikke på nåværende tidspunkt spekulere i.

– Den endelige avgjørelsen vil komme på plass i løpet av noen uker, og inntil da utelukker vi ingenting, sier Buchanan.

Han ser frem til å jobbe for sentrumsbydelen og har flere saker han allerede vil ta fatt i.

– Flere og bedre sykkel- og gangstier er en stor sak for oss, men vi rekker mye på fire år, så vi ser frem til å gjøre St. Hanshaugen enda mer miljøvennlig, sier han.

LES OGSÅ: Disse skal styre din hverdag

Håper de velger rødt

SVs Kim André Åsheim tror det blir spennende med et nytt parti inn i BU og håper De Grønne velger å samarbeide med den rød blokken.

– Jeg ser det som naturlig at de vil samarbeide med venstreblokken. Vi har et omfattende miljøkapittel og har fått til flere konkrete miljøtiltak den siste perioden, sier Kim André Åsheim.

Dersom venstresiden får flertallet, blir det naturlig at Torun Kanutte Husvik (Ap) fortsetter som BU-leder i St. Hanshaugen. Nestleder Stian Oen (SV) stiller ikke til gjenvalg, og Åsheim legger ikke skjul på at han ønsker at den stillingen fremdeles skal gå til SV.

– Det er så klart ønskelig fra vårt ståsted, avslutter Åsheim.

Kraftigere innsats

Gruppeleder for Høyre i bydelen, Rune Aale-Hansen håper De Grønne velger side med omhu.

– Jeg har jo mange ganger pekt på at BU har et avgrenset ansvarsområde, men når det gjelder klima og miljø, kan vi faktisk gjøre en del, sier Aale- Hansen.

Han mener venstresiden har gjort helt motsatt, og i stedet fått press på å bygge ned grønne lunger og LA21-innsats (nærmiljøarbeid).

– I motsatt ende står Høyre og Venstre – og jeg har derfor stor tro på at sammen med MDG vil vi kunne få til enda kraftigere lokal innsats for nærmiljø, sier Aale-Hansen som nå håper både H, V og MDG er villige til å forplikte seg til til dette, avslutter Aale- Hansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere