RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De gyldne øyeblikk


Borghild Gundersen (87 år) er full av lovord om Bekkelagshjemmet hvor også hennes mann bodde i 20 år. Etter overrekkelsen fikk hun en hyggelig sunnmørsprat med Sylvi Listhaug. Damene er fra henholdsvis Molde og Ørskog. Foto. Aina Moberg
Borghild Gundersen (87 år) er full av lovord om Bekkelagshjemmet hvor også hennes mann bodde i 20 år. Etter overrekkelsen fikk hun en hyggelig sunnmørsprat med Sylvi Listhaug. Damene er fra henholdsvis Molde og Ørskog. Foto. Aina Moberg
Bekkelagshjemmet er kåret til Oslos tredje beste sykehjem i 2009. Det slår en nylig utført brukerundersøkelse fast.

BEKKELAGET: Onsdag ettermiddag var det ikke bare gløgg og pepperkaker som fikk frem smilene hos ansatte og brukere ved Bekkelagshjemmet (drevet av Kirkens bymisjon og Bekkelaget menighet).

Velferds- og sosialbyråd Sylvi Listhaug (FrP) kom på uventet besøk, og med seg hadde hun diplomet som bekrefter hvor stor pris beboerne setter på «hjemmet» sitt og de som jobber der.

– Denne utmerkselsen skal dere være stolte av. En stor takk til alle de ansatte, sa byråden

Oppmuntrende

– Gjett om vi er stolte. Vi har nemlig ett mål for arbeidet vårt ; å skape så gode dager og så mange gyldne øyeblikk som mulig for de som bor her. På dette området kan vi aldri bli gode nok. Det gjelder å ha et individuelt tilbud og prioritere det å være nær, sa en glad institusjonssjef Aud M. Breigård.

– Takket være et personale som er fleksible og genuint opptatte av den enkelte beboer, opplever vi at vi til en viss grad har lykkes i dette. Det er derfor oppmuntrende å få denne oppmerksomheten. Den gir oss motivasjon til å stå på videre, til å gi beboerne våre mange gyldne øyblikk. Og Sylvi, i dag har du skapt et gyldent øyeblikk for oss som arbeider her, sa en rørt institusjonssjef.

9 av 10 fornøyde

Brukerundersøkelsen som Bekkelagshjemmet fikk tredje høyeste score på, ble vunnet av Lindeberg omsorgssenter foran Ammerudlunden. Undersøkelsen er foretatt blant 852 sykehjemsbeboere i Oslo. Hele 89 % svarer at de i stor eller svært stor grad er fornøyde med sykehjemmet der de bor.

– Beboerne trives generelt bedre enn i en tilsvarende undersøkelse i 2008. De trives best sammen med personalet og rommet de bor på, og opplever i stor grad at personalet er tilgjengelig, overholder taushetsplikten og behandler dem med høflighet og respekt, forteller Sylvi Listhaug.

– Jeg er veldig glad for at beboerne er så fornøyde med de ansattes innsats. Det er de som har æren for at satsingen på kvalitet i sykehjemmene gir så gode resultater. Fornøyde ansatte betyr fornøyde beboere, og omvendt, forsikrer byråden.

Fokus

Aud M. Breigård sier seg mer enn enig i dette.

– Tredjeplassen betyr ikke at vi nå kan lene oss tilbake og si at «vi er gode nok». Vi må ha fokus hele tiden. Diplomet skal henge lett synlig slik at vi hver dag kan se hva vi jobber for - nemlig å være et godt sted for de som bor her, avslutter hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere