RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De har dilla på ukulele


PÅ STRENGENE: Tone Bergli Joner, Pelle Joner og Karen Marie Vinje skjønner hvorfor ukulelen er blitt så populær. FOTO: ELISABETH C. WANG
PÅ STRENGENE: Tone Bergli Joner, Pelle Joner og Karen Marie Vinje skjønner hvorfor ukulelen er blitt så populær. FOTO: ELISABETH C. WANG
Det har både ekteparet Joner og Karen Marie Vinje. Og Pelle Joner sier det enkelt: Bytt ut blokkfløyten i skolen med ukulelen!

MAJORSTUEN: Pelle Joner og konen Tone Bergli Joner ga nylig ut boken «Spill Ukulele!» med kjente sanger spesielt beregnet på barnehageansatte og skoler. Fra før har de gitt ut «Ukuleleboka», som gikk lenger og i følge ekteparet var mer avansert.

I Guinness rekordbok står faktisk ukulelen oppført som verdens enkleste instrument å spille. Da kan du tenke deg, smiler Tone Bergli Joner.

På en travbane

Ektemannen Pelle var bare 17 år gammel da han fattet interesse for ukulelen. I følge kona ble han lokket av en dårlig kamerat til å spille på travbanen.

For pengene han tjente på spillingen kjøpte han seg sin aller første ukulele, sier hun.

På den tiden var det jo et veldig eksklusivt instrument, sier Pelle.

«Pirion»

For Karen Marie Vinje, som har gått på kurs hos Pelle og Tone Joner på Hovseter, startet ukulele-interessen med en førskoleutdanning og jentebandet «Pirion». Hun hadde nemlig ikke råd til en el-gitar og klangen i ukulelen var i følge Vinje vanvittig.

Den er morsom å spille på, låter flott og er i tillegg veldig enkel å frakte med seg ettersom den er såpass liten. Jeg ser mange har fattet interesse for dette instrumentet og videoer dukker stadig opp blant annet på Youtube, sier Vinje.

Guinness-rekord

Ekteparet Joner eier 13 ukuleler, Karen Marie Vinje har én. Men den er til gjengjeld skikkelig rocka.

Jeg får mye skryt av den, også i Stockholm, der jeg og flere andre elever som hadde deltatt på kurset til Pelle satte Guinness-rekord, sier Vinje.

401 mennesker spilte tre sanger rett etter hverandre på ukulele i Stockholm og rekorden ble godkjent.

Forut for rekorden hadde jeg gått på ukulele-kurs hos Pelle og Tone på Hovseter. Og i ettertid har også jeg holdt kurs i nettopp ukulele, sier hun.

Inne i Ullern Avis Akerspostens lokaler forvandles plutselig en regntung mandag til noe helt annet. Pelle Joner har latt seg friste, og med et smil om munnen strømmer tonene ut av den medbrakte ukulelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere