De ivrigste har allerede OL-vottene på

Tidligere finansbyråd i Oslo, Kristin Vinje (H) flyttet inn på Stortinget etter valget i fjor høst. Nå har hun Oslo-OL-vottene (innfelt) klare.

Tidligere finansbyråd i Oslo, Kristin Vinje (H) flyttet inn på Stortinget etter valget i fjor høst. Nå har hun Oslo-OL-vottene (innfelt) klare. Foto: Foto: Kristin Tufte Haga/Privat

Som tidligere finansbyråd var Kristin Vinje (H) med på å si ja til Oslo som vertsskapsby for OL 2022. Som stortingsrepresentant snakker hun fortsatt varmt om OL, og er nok varm på hendene også.

 

KORSVOLL/OSLO: Som tidligere finansbyråd var Kristin Vinje (H) - fra Korsvoll - med på å beslutte at Oslo skulle stille opp som vertskapsby, da idrettsbevegelsen i Norge i 2011 forespurte Oslo kommune om den kunne tenke seg å være søkerby for De olympiske og paralympiske vinterleker i 2022.

– OL er et av verdens aller største og mest kompliserte arrangementer. Det er naturligvis kostbart, og jeg kan forstå at mange mener at Oslo og Norge ikke bør være vertskap for et slikt arrangement. Men, da må jeg samtidig spørre om de samme menneskene mener at Norge skal trekke seg fra deltakelse i de olympiske leker? spør Vinje, som nå er stortingspolitiker for Høyre.

LES OGSÅ: Sjekk hvor fin Grønmo kan bli

– Ikke særlig solidarisk

– Mener man virkelig at Oslo og Norge ikke av og til skal kunne påta seg å være vertskap for et slikt internasjonalt arrangement, som de selv har glede av å delta på, virker det ikke særlig solidarisk om man selv ikke fra tid til annen kan være arrangør. Norge har en stolt historie som vintersportsnasjon, og Oslo har gode forutsetninger for å arrangere olympiske vinterleker med utgangspunkt i det konseptet som er utarbeidet i fellesskap av Oslo kommune og Norges idrettsforbund, sier Vinje videre.

LES OGSÅ: Bookmakerne tror på OL i Oslo

OL-votten er klar

Vinje fylte nylig 50 år, og fikk blant annet i gave nye håndstrikkede OL-votter, strikket av Vinjes bror Harald Sørby. Han har også designet vottene.

LES OGSÅ: Vi tvinges til å sette svake grupper opp mot hverandre

Vottene skal vel holde Vinje varm på hendene fremover, kanskje også under et OL i Oslo. Og Vinje vil heller snakke om OL enn om votter.

– Søknaden som foreligger er nøktern, robust og legger til rette for gode byutviklingsprosjekter som byen og landet vil få glede av i generasjoner fremover, og kan gi opplæring og inspirasjon til en ny generasjon frivillige.

LES OGSÅ: De unge vil ha OL

LES OGSÅ: Det er så mye annet å bruke pengene på, enn et OL

Nå foreligger en kvalitetssikret søknad om statsgaranti på kulturministerens bord – stortinget skal si sitt i løpet av høsten 2014.

– Idretten står bak. Oslo bystyre står bak, og i Oslo har folk sagt ja. Det er snakk om tunge investeringer. Men, til syvende og sist er det er også snakk om verdier og gode prioriteringer, ifølge Vinje.

LES OGSÅ: Kan ikke betale milliarder for at hun skal gå på ski

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.