RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De jakter på en skjult skatt rett under snøen


IKKE REDDE FOR Å TA I ET TAK: Bakerst fra venstre: Astrid (Vesla) Kallhovd, Monica Andersen, assisterende rektor Camilla Torsæter, Paul Arvid Jørgensen og Pernille Leivestad sammen med barn fra 1. og 5. klasse ved Huseby skole.
IKKE REDDE FOR Å TA I ET TAK: Bakerst fra venstre: Astrid (Vesla) Kallhovd, Monica Andersen, assisterende rektor Camilla Torsæter, Paul Arvid Jørgensen og Pernille Leivestad sammen med barn fra 1. og 5. klasse ved Huseby skole. Foto: Foto: Elisabeth Wang
– Her skal det virkelig revitaliseres, sier Monica Andersen i skolehage-gruppen. Nå jobbes det på spreng for å få på plass en velfungerende skolehage ved Huseby skole.

HUSEBY: Våren hadde akkurat kommet på Østlandet, men da skolehage-gruppen ved Huseby skole arrangerte møte ved skolen onsdag, hadde snøen igjen inntatt bakken.

– Ja, du ser dessverre ikke så mye til det som skal bli skolehagen nå, men du ser jo selve området og inndelingene, sier Pernille Leivestad, som selv er landskapsarkitekt i tillegg til engasjert forelder.

LES OGSÅ: – Anders, hvorfor har poteten egentlig horn?

Tverrfaglig

Hun har rett. Også den nå pensjonerte læreren og primus motor for den tidligere skolehagen, Astrid (Vesla) Kallhovd, kjenner seg igjen.

– Herfra har jeg bare gode minner, og jeg synes det er spennende at det nå er store muligheter for at det igjen skal spire og gro i denne skolehagen, sier Kallhovd.

Med et lite knippe medhjelpere tegnet og anla Kallhovd skolehagen i 2003.

– Uteskolen var tverrfaglig og omfattet både naturfag, gymnastikk, norsk og kunst/håndverk. Du kan tro vi plantet mye godt her, smiler Kallhovd.

Hun håper lærerne ved Huseby skole fortsatt ser verdien av å gjøre uteskolen til et tverrfaglig prosjekt.

– Det er viktig for barna at de lærer om hvordan prosessen foregår og i tillegg helt i tråd med tiden. Jeg er sikker på at dette kommer til å bli et vellykket prosjekt; entusiasmen og viljen er det i hvert fall ingen ting å si på, sier hun.

LES OGSÅ: Smestad skole gjeninnførte skoleuniform anno 1938

Umiddelbart positiv

Assisterende rektor ved Huseby skole, Camilla Torsæter, har tidligere vært fagansvarlig for naturfag ved Osloskolen.

Hun var derfor umiddelbart positiv da Pernille Leivestad kontaktet henne vedrørende skolehagen.

– Jeg ser virkelig verdien av å ha en skolehage knyttet til skolen. Da Pernille kontaktet meg ble vi raskt enige om å forsøke og rekruttere foreldre til prosjektet, noe som hittil har gått veldig bra, sier Torsæter og legger til:

– En utfordring vil være, i en hektisk arbeidshverdag blant lærerne, å se hvordan denne skolehagen kan flettes inn blant det teoretiske. Men, det håper jeg og tror vi skal få til.

LES OGSÅ: Trenger din hjelp for å få Oslo ren

– Må være lystbetont

Huseby skolen ser for seg at bruksområder for skolehagen blant annet kan være: matproduksjon, ernæring og kosthold, miljø og kretsløp og elevbedrift.

– Det første som skal skje nå er en skikkelig våronn, som den eksisterende skolehagen sårt trenger, sier Andersen.

Lørdag 29. mars klokken 10.00 arrangerer skolehage-gruppen familiedugnad i skolehagen, hvor både elever og foreldre oppfordres til å delta.

– Det skal blant annet settes opp utebod, etableres ny undervisningsplass, snekres bord og benker, busker og trær skal beskjæres, grusganger fornyes og kompostområde lages, sier Andersen og legger til:

– Det er viktig å understreke at dette må være lystbetont og vi skal ha det veldig hyggelig underveis.

FAU bidrar med 45 000 kroner til oppgradering, i tillegg har de fått noen sponsormidler utenfra.

– Vi er fortsatt på utkikk etter sponsormidler. Hvis det er noen som har lyst og mulighet til å være med å bidra, er vi svært takknemlige for den støtten, avslutter Andersen.

LES OGSÅ: – Fikk ikke betalt - Q-park bøtela likevel

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere