*Nettavisen* Nyheter.

De lager ny bydel i Oslo

ARKITEKTENE: Stig L. Andersson, Jan Albrelhtjen, Dan Stubbegaard, Hans Kragh, Sixten Rahlff, Christian E. Mong, Hans Ola Fritzen, Yngve Andrén og Eik Bjerregaard skal jobbe fram tre ulike løsninger for Gjersrud/Stensrud. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Arkitekter fra Danmark og Bergen var nylig samlet for å starte utformingen av Gjersrud/Stensrud-området.

Klikk på bildet for å forstørre.

PBE: Jorleif Jørgenvåg

Klikk på bildet for å forstørre.

SELVAAG: Petter Cedell

MORTENSRUD: – Det passer jo veldig godt i en så internasjonal bydel, sier Yngve Andrén i Yngve Andrén Konsult AB.

Del på Facebook

De tre ulike arkitektgruppene var i forrige uke på Mortensrud for å starte arbeidet med å utvikle planer for utbygging av Gjersrud/Stensrud med henholdsvis 4500, 6500 og 9000 boliger.

LES OGSÅ: Beboerne i området vil ha færre boliger

Høring i 2012

Jorleif Jørgenvåg i Plan- og bygningsetaten (PBE) understreker at dette ikke er en konkurranse, men et parallelloppdrag som skal danne grunnlag for det endelige forslaget som PBE skal sende til politisk behandling.

Fram mot jul skal arkitektene jobbe med sine forslag før de skal sammenstilles av PBE.

– De skal legges ut for offentlig høring rundt medio 2012. I starten av 2013 skal planen så være ferdigstilt og oversendes til politisk behandling. Hvor lang tid politikerne bruker vet vi jo ikke, sier Jorleif Jørgenvåg.

Komplett samfunn

Området Gjersrud/Stensrud består i dag hovedsakelig av koller, skog og rundt 50 boenheter. I fremtiden skal det bygges T-bane, veier, vann og avløp og alt annet som det er behov for når 4500–9000 boliger skal etableres.

– 2/3-deler av Norges kommuner er mindre enn Gjersrud/Stensrud. Dette må bli ett komplett samfunn med alle tilbudene inkludert, sier Petter Cedell i Selvaag, som er en av mange grunneiere i området.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.