*Nettavisen* Nyheter.

De olympiske barnehageleker

Rustadsaga barnehage kjørte løpet fullt ut da de arrangerte OL sist fredag. Foruten spennende konkurranser bød dagen på flaggborg, tenning av fakkel og ikke minst høytidelig premieutdeling.

RUSTADSAGA: Barnehagen ved inngangsporten til Østmarka gjennomførte sine olympiske leker med stil, til tross for intenst snøvær. Arrangementet startet med flaggborg, som toget rundt på parkeringsplassen like ved til moderne toner fra barnehagens ghettoblaster.
Fakkelen ble høytidelig tent av Eivind Djurhuus (6), og de olympiske barnehageleker offisielt åpnet av Benedicte Strøm, som for anledningen stilte med originalt OL-antrekk fra 1972. Faren hennes, Christian Strøm, representerte nemlig Norge i aking i OL i både 1972 og -76. Et ekte, signert OL-banner med de kjente, fargerike ringene lyste opp i alt det hvite sammen med barnehagens egen fane og de mange flaggene.

God konkurranseånd

De 54 barna i alderen 1-6 år hadde nummerskilt på brystet og sto pent i kø og ventet på tur til de ulike idrettsgrenene. Dagens vanskeligste øvelse så ut til å være snøball-kappløp med sleiv, som krevde både balanse, hurtighet og øyne i nakken. Skiskyting i form av ballkast i bøtte med strafferunder, flaske-bob og enmanns-ishockey var også litt av en utfordring for de unge idrettsutøverne.
Lav alder og høy snømengde gjorde sitt til at noen av de yngste barna så ut til å nøye seg med øvelsen "lunsj i akebrett". Uten mat og drikke duger som kjent helten ikke, og grillede pølser gled ned på høykant hos store og små. Premieutdelingen var det selvfølgelig knyttet ekstra stor spenning til, og den ene ungen etter den andre fikk æren av å stille seg på pallen og motta medalje for ærbar innsats i Rustadsaga-OL 2006.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.