RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De råtne eggene

Det er ille og trist å lese om boforholdene i Stovner Senter 1. Tilstanden er under enhver kritikk og har trolig vært det lenge. Uten at ansvarshavende, Nordisk eiendomsforretning AS, tar affære. De gir regelrett blaffen, kan det se ut som. Ingen der i gården tar seg bryet med å løfte av telefonrøret når noen ringer. Det tause selskapet gjør beboerne frustrerte og sinte, noe som er fullt forståelig.

Dessverre er det de to stakkars vaktmesterene som raseriet går utover. Det er synd, for de har ingen skyld i miseren, slik vi kan vurdere det. De blir skyteskive for noe Nordisk eiendomsforretning AS må ta ansvaret for. Vaktmesterne forteller selv at jobben deres er vanskeliggjort fordi utleiefirmaet ikke betaler regninger. Ikke så mye som en sikring får de kjøpt. For at feil og mangler skal rettes opp, er det vaktmesterne selv som må punge ut av egen lomme.

Man må nesten klype seg i armen over at det kan være slik i Groruddalen. Er dette virkelig Norge eller et land vi helst ikke sammenlikner oss med? Og er dette det eneste eksemplet, må vi spørre oss.

Det finnes ingen unnskyldning for å opptre så fraværende som Nordisk eiendomsforretning AS gjør i dette tilfellet. Selskapet burde snarest fratas lisensen til å leie ut boliger. Slik kan vi rett og slett ikke ha det!

At det kan være cowboy-tilstander i utleiebransjen er godt kjent. Men det betyr ikke at vi skal godta og akseptere den kyniske linjen som Nordisk eiendomsforretning AS har lagt seg på. At postkassene blir reparert etter et medieoppslag vitner faktisk om at man ikke tar ting seriøst før media skriver om det. Med andre ord må noen skrike og hyle for å bli hørt. Selvsagt uakseptabelt, det også.

En bolig skal være et trygt og godt sted å bo for folk. En utleiers oppgave må være å sørge for maksimal trygghet og forutsigbarhet for de som bor der. Stovner Senter 1 blir således et skrekkens eksempel på hvordan det går når suget etter profitt overstiger ansvarsfølelsen. Det er trist for beboerne at utleier har mistet kontrollen over bygget. Vi håper at et annet og mer ansvarlig selskap er i stand til å ta over. Slik at beboerne får tryggheten tilbake.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere